8
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Eğitime 'hayırsever' desteği

Burdur'da hayırsever vatandaşlar tarafından çeşitli okullara fen bilgisi laboratuvarı, kütüphane ve bilgisayar laboratuvarı açıldı.

Burdur Özboyacı İlköğretim Okulu'na hayırsever işadamı Niyazi Maniş tarafından fen bilgisi laboratuvarı yaptırıldı. Kendisinin mezun olduğu ve şimdi çocuğunun okuduğu Özboyacı, laboratuvara annesi Nevin Maniş ve babası Mehmet Maniş'in isimlerini verdi.

Niyazi Maniş, eğitime böyle bir katkıda bulunduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. 35 bin dolara mal olan laboratuvar açılışına Vali Can Direkçi, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Recep Yiğit, öğretmenler, öğrenciler, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Can Direkçi, Burdur için sevinçli bir gün olduğunu belirterek, "Katkı yapan iş adamının herkese örnek olmasını diliyorum. İmkanı olan vatandaşları eğitime katkı yapmaya davet ediyorum" dedi.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği İlköğretim Okulu'na ise hayırsever işadamı Hasan Hüseyin Dursun tarafından 13 milyar liraya mal olan kütüphane, Endüstri Meslek Lisesi'ne de okul aile birliği tarafından toplam 3 bilgisayarlı, 5 milyar liraya mal olan bilgisayar laboratuvarı açıldı.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 03:05:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?