9
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

İçki ve sigara anketi

Burdur'da 'Haftaya İyi Başlangıç Toplantısı'nda sunum yapan İl Mili Eğitim Müdür Vekili Recep Yiğit, Burdur'daki öğrenciler arasında sigara ve içki kulanımı ile ilgili yapılan anket sonuçları hakkında bilgi verdi.

Her hafta Vali Can Direkçi başkalığında yapılan 'Haftaya İyi Başlangıç Toplantısı'nda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Recep Yiğit bir anket yaparak kız ve erkek çocuklarının sigara ve alkol kullanımını araştırdıklarını belirtti.

Amaçlarının Burdur ilinde ilköğretim ve orta öğretim gençleri arasında sigara ve alkol olmak üzere madde kulanım profilini ortaya koyarak, bu konuda yapılan verilere katkıda bulunmak olduğunu belirten Yiğit, bu anketin sonucunda okullardaki çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması adına yapılan rehberlik çalışmalarının ihtiyaca göre planlanarak daha anlamalı hale getirilmesinin sağlanacağını ifade etti.

Burdur ilinde 10 lise ve 22 ilköğretim okulunda yapılan anket sonuçlarına göre ise ankete katılan öğrenci sayısının bin 361 kişiden 655'nin kız, 706 sının ise erkek öğrenci olduğunu kaydeden Yiğit, "Kız öğrencilerden hiç sigara içmeyen 446, birkaç kez içen 171, sık sık içen ise 38 kişi. Erkek öğrencilerden hiç sigara içmeyen 398, birkaç kez içen 195, sık sık içenlerin sayısı ise 113 olduğu belirlendi. Alkolü içki kullanımında yapılan ankette ise kız öğrencilerden hiç alkol kullanmayanların 494, bir kaç kez içen 150, sık sık içenler ise 11. Erkek öğrencilerden ise hiç alkol kullanmayanların sayısı 414, birkaç kez içenlerinin 387 ve sık sık içenlerinin sayısı ise 6 olarak belirlendi" dedi.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 04:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?