9
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Sertifikalı ustalar geliyor

Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülen Aktif İşgücü Programları Projesi sertifika töreninde, inşaat ustalarına sertifika verildi.

Burdur Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Aktif İşgücü Programları Proje Koordinatörü Serkan Öktem, inşaat kalıp ve demirciliği eğitimlerine yapılan ilk kayıtlarda 168 kalıpçı, 40 demir ve 15 kişinin de hem kalıp hem de demirci olmak için müracaatta bulunduğunu belirterek, yapılan sınav sonucu 151 kalıpçı, 29 demirci ve 10 kişinin de hem kalıpçı hem de demirci olmak üzere toplam 190 kişinin sertifika almaya hak kazandığını kaydetti.

Vali Can Direkçi, "Burdur için çok önemli bir projenin sonuçlandığını yada en azından belirli bir aşamasının bittiğini görmek bizi mutlu ediyor. İnşaatçılık sıradan, herkesin üstesinden gelebileceği bir iş değildir. Mutlak anlamda bilimin gücünü kullanmamız gerekiyor. Ülkemizin yüzde 90'ını oluşturan bölge depreme karşı risklidir. Burdur'da da deprem riski vardır. İnşaatlarımızı yapan inşaat ustalarına bu bilgileri vermek çok önemlidir" diye konuştu.

Burdur Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, SDÜ Rektör Yard. Prof. Dr. İsmail Karaca, Burdur Melek Yüksekokulu Müdürü Seval Köse ve inşaat ustaları katıldı. 24 Aralık 2004 tarihinde başlayan projenin eğitim bölümünü oluşturan 8 aylık kısmı geride kalırken, projenin 14 ay süreceği bildirildi.

"Burdur ilinde inşaat sektöründe çalışan kalıp ustası ve demir kalfalarının depreme dayanıklı yapı tasarımı konusunda eğitilmesi ve kamu binalarının deprem performanslarının değerlendirilmesi" projesinin, toplam bütçesi 104 bin 910 euro ve proje bütçesinin yüzde 87.67'si Avrupa Birliği tarafından desteklenirken, geriye kalan yüzde 12.33 lük kısım ise Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından karşılanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 16:01:39
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 16:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?