9
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Burdur üniversiteye kavuşuyor

Burdur Valisi Can Direkçi, kurulacak olan üniversitenin sadece orta derece bir üniversite değil dünya genelinde iyi bir üniversite olmasının herkesin hedefi olduğunu belirterek, "Kurulacak olan üniversite ile yeni bir Burdur doğacak" dedi.

Burdur'a kurulması planlanan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yapılan bir toplantıyla tanıtıldı. Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Meslek Yüksekokulu Toplantı Salonu'nda düzenlen toplantıda, Burdur Antalya Karayolu üzeri Örtülü Mevkii'nde 13 bin dönümlük arazi üzerine kurulması planlanan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yapılan sunumla tanıtıldı.

Hazırladığı projeyi anlatan Burdur Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Ali Nihat Gündüzalp, üniversite kurulması için Rektörlük binası ile İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi'nin kurulmasının uygun olacağını söyledi. Gündüzalp, "Üniversite, 3 bin 200 öğrenci kapasiteli ve 18 derslikli olacak. Ayrıca üniversite binası özürlü öğrencilere yönelik kolaylıklar sağlayacak şekilde olacak. Böylece özürlü öğrenciler de binaya kolayca çıkıp inebilecek. Üniversitenin proje tutarı 50 milyar liraya mal oldu. Üniversite binasının maliyeti ise 3-3.5 trilyon lira civarındadır" diye konuştu.

Toplantıda konuşan Vali Can Direkçi ise, devletin sağlayacağı kaynakların yanında yerel dinamiklerle birlikte yapılaşarak üniversite yapılanmasının en kısa sürede gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Burdur'un şu ana kadar gerçekleştirdiği çok büyük bir projedir. Üniversitenin sadece orta derece bir üniversite değil dünya genelinde iyi bir üniversite olması herkesin hedefidir. Kurulacak olan üniversite ile yeni bir Burdur doğacak" şeklinde konuştu.
Düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Ticaret Borsası Başkanı Baki Varol, siyasi parti başkanları ve sivil toplum örgütleri katıldı.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 04:59:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?