9
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Ticaret Odası'nda toplantı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin kurulması için yapılan çalışmalar hız kazandı.

Burdur'a üniversite kurulması konusunda Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Vali Can Direkçi, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Ticaret Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Baki Varol, Burdur Ziraat Odası Başkanı Gökay Tekin, Burdur Yüksek Öğretim Vakfı Başkanı Yusuf Altındal ve bazı oda başkan temsilcileri katıldı. Üniversitenin kurulması konusunda ilk adımın atıldığı toplantıda, somut bir adım atılması gerektiği görüşüne varıldı.

Süleyman Demirel Üniveristesi Burdur Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Ali Nihat Gündüzalp, üniversite için hazırladığı projeyi slayt gösterimi ile katılımcılara sundu. Gündüzalp, Rektörlük binası ve İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi'nin kurulmasının uygun olacağını belirterek, "Ayrıca bina, toplam 8 bin 228 metre karelik 3 binadan oluşacak 3 bin 200 öğrenci kapasiteli ve 18 derslikli olacak üniversitenin projesi 50 milyar liraya mal oldu. Üniversite binası ise 3-3.5 trilyon lira civarında olacak" dedi.

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Baki Varol, yıllardır beklenilen üniversitenin yapılması için ilk adımı atarak 6 tane 1'er milyarlık çek bağışında bulundu. Toplantıda konuşan Vali Can Direkçi, Burdur'un üniversiteli olduğunu ifade ederek, yıllardır üniversite özlemi duyulan ve heyecanla sonuçlanması için çalıştıklarını söyledi.

Burdur'a üniversite yapılması konusunda önemli hedefi geliştirdiklerini vurgulayan Direkçi, "Üniversite için yapılacak olan katkıları somuta çevirmeliyiz. Burdur iline üniversite için alt yapı çalışmalarının tamamlanması ve rektör atandığı zaman her şeyin hazır olması gerekiyor" diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin, Burdur-Antalya Karayolu üzeri Örtülü Mevkii'nde 13 bin dönümlük arazi üzerine kurulması planlanıyor.

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 20:17:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?