5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Adnan keskinden eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli eski Milletvekili ve Enerji ve Tabii Kaynaklar eski bakanlarından Adnan Keskin, iktidarın bu yıl seçime gitmekten kaçamayacağını öne sürdü. Keskin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da milletvekili aday belirleme sürecinde ön seçime gitmesi gerektiğini söyledi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Basın Merkezi'ni ziyaret eden Adnan Keskin, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Öztürk'le bir süre görüştü. Ziyaret sırasında hem genel politika, hem de CHP konusunda görüşlerini dile getiren Adnan Keskin, iktidarın daha fazla seçimden kaçamayacağını öne sürdü. Keskin, "Türkiye gerçekleri de, ülkenin ne hale geldiği de ortada. İktidardaki partiler hep seçim yapmaktan kaçmış; ama halkın baskısı sonunda galip gelmiştir. Ben bu yıl seçim yapılacağına inanıyorum. Hükümet bundan kaçamaz" dedi.

Deniz Baykal'a muhalif olan isimlerin başında gelen Adnan Keskin, Baykal'ın milletvekili aday belirleme sürecinde ön seçime gitmesi gerektiğini belirterek, "Parti, 'Küçük olsun benim olsun' mantığıyla yok edilme aşamasına getirilmiştir. Köy, kasaba dolaşıyorum ve CHP'nin ilk kez bu kadar kötü bir durumda olduğunu gördüm. Sayın Baykal, milletvekili aday belirleme sürecinde ön seçime yönelmezse çok büyük bir hata yapmış olacak. Ben prensip olarak başka parti olayını hiçbir zaman düşünmedim, düşünmeyeceğim de. Milletvekili aday belirleme konusunda ön seçime gidilmemesi halinde bağımsız aday olmayı tercih edebilirim" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 23:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?