3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

'Erdoğan'a neden söyledin' cezası

AKP Denizli İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı İnşaat Mühendisi Nuray Pakatçı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, üye yenilemelerinde "kan kaybı yaşandığını" söyleyince, İl Başkanı Şahin Tin tarafından görevinden alındı.

Bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Basın Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyerek görevden alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Nuray Pakatçı, 19 Kasım'da Denizli'ye gelen ve EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde partililerle görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın teşkilata yönelik konuşmasının ardından, Denizli il teşkilatı Sosyal İşler Başkanı sıfatıyla, Denizli'deki üye kayıt yenilemeleri esnasında yaşanan "kan kaybından" bahsettiğini belirterek, "Başbakanımızla yaptığım bu konuşmayı müteakip, Denizli İl Başkanı Şahin Tin, bu bilgi aktarımını kendisine karşı yapılan bir ihanet olarak nitelendirip, beni il başkan yardımcılığından aldığını ve bundan böyle benimle çalışmak istemediğini söyleyerek partiye dahi gelmemi istemediğini sert bir dille bana bildirdi" dedi.

Üye yenileme kayıtlarında birçok üyenin kaydının silindiğini ve birçok üyenin dışlanarak küstürüldüğünü ileri süren Pakatçı, "Bu gelişmeden, partim adına duyduğum derin üzüntüyü aktarabilme adına Sayın Genel Başkanım ve Başbakanım ile gayet halisane yaptığım bu görüşmenin şikayet ve ihanet olarak algılanarak şahsıma yönelik adeta bir linçe dönüşmesi, partimize gönül vermiş bir bayan olarak beni derinden sarsmıştır" diye konuştu.

28 Mart yerel seçimlerinde, Denizli'de yüzde 52 başarı elde etmiş, 100 belediyeden 49'unu kazanmış iktidar partisinin üye sayısının 4-5 binlerde olmasının üzücü ve düşündürücü olduğunu belirten Nuray Pakatçı, "Bu üzüntümü partimizin genel başkanıyla paylaşmamın ihanet ya da şikayet olacağını düşünmüyor, gerçekten aksi ve kötü bir gidişat varsa bunu genel başkanımdan saklamanın, partimize yapılan asıl ihanet olacağına inanıyorum. Adeta bir aile reisi olan, AK Parti'nin Genel Başkanından gizleyecek ve saklayacak neyimiz olabilir ki?

2 yıl önce 12 binlerde olan üye sayısının güncelleme yapılırken, verilen adres ve telefonlarda bulunmayan ve mükerrer üyelerin çıkarılmasına ben de katılıyorum. Ancak, hemen hemen tamamına yakınının silinmesi herkesi kucaklaması, bütün vatandaşları bağrına basması gereken kitle partisi vizyonuna uygun değildir. Partimize gönül vermiş seçmenleri dışlamaya, yok saymaya hiç kimsenin hakkı yoktur.

AK Parti, halkın teveccühüyle kurulmuş, gerçek bir halk hareketidir. Halkla doğan bir parti, halkıyla birlikte bir anlam taşır. Halkıyla birlikte yoluna devam eder. Nitekim, genel başkanıma buradaki güç kaybından, kan kaybından bahsettiğimde 'Olmaz öyle şey' dedi. Ben gizli kapaklı bir iş yapmadım. Sahte isimlerle faks çekmedim. İl başkanımın gözü önünde alenen kaygılarımı belirttim.

Benim bu davranışımı şikayet ve ihanet olarak algılayıp, böyle nitelendirerek, beni partiden adeta aforoz etmek isteyenler, genel başkanımdan bazı gelişmeleri saklamak gerektiğine inandıklarını göstermektedirler" dedi. Pakatçı, konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazılı olarak ilettiğini ve cevap beklediğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 14:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?