5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Başbakan Erdoğan Denizli'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir dizi açılışı gerçekleştirmek ve partisinin il kongresine katılmak üzere Denizli'ye geldi. 

Özel bir uçakla İstanbul'dan Çardak Havaalanı'na inen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, ilk olarak Denizli Belediyesi ve TOKİ'nin biten evlerinin tapu tahsis belgesi ve anahtar dağıtım törenine katıldı. Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "İşbaşına geldiğimiz günden bu yana devletin sosyal görevlerini sağlamak için çalışıyoruz. AB sürecini de bunun için takip ediyoruz. Eğitimin, sağlığın ve yolların kalitesini arttırmak için çalışıyoruz. Bunların hepsi tek tek gerçekleştiriliyor. Seçimlerdeki bizim sözümüz şuydu; aç ve açıkta insan olmamasıydı. Başını sokacak evi olmayan kalmasın istiyoruz. Zaman zaman televizyonlarda değişik ülkelerde çok kötü tablolarla karşılaşıyoruz, bunların benzerleri ülkemizde de var. Biz o tabloları devraldık, değiştirmek için çalışıyoruz" dedi. 

Kaçak yapılarla mücadele ettiklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Kaçak yapı yapmayın, kaçak yapı kaynak israfıdır. Ne yazık ki bu ülkede kendi parasıyla, eşinin kolundaki bileziklerle ev sahibi olmaya çalışanlar olduğu gibi devletin arazisini işgal ederek ev yapanlar var. Buna müsaade etmek devlete yakışmaz. Biz bunları önlemek için sıkıntı çekiyoruz. Bir zamanlar vatandaşa 2 anahtar vadedenler vardı. Bunlar yanlış sözlerdi. Biz vadederken yapamayacağımızı söylemedik, söylediklerimizi de yaptık. Bu vaatleri söyleyenler şimdi siyasette yoklar. Söylediklerini yapamadıkları için halkımız büyük sıkıntı çekti" diye konuştu. 

Ülkenin şantiye gibi olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Denizli'ye her gelişimde inşa edilen okulların, adliye sarayının, hastanenin ve köprülü kavşakların açılışlarını yaptık. Sonra dediler ki 'Başbakan'ın açtığı kavşağın yan tarafı çöktü', yok böyle bir şey. AK Parti'ye çamur atmak istiyorlar ama güneş balçıkla sıvanmaz" açıklamasında bulundu. 

Yaptıklarıyla yetinmeyeceklerini açıklayan Başbakan Erdoğan, "Sağlıkta, emniyette, adalette ve karayollarında çalışmalar sürüyor. Bu sene KÖYDES Projesi'ne 2 katrilyon lira kaynak ayırdık. Yolu ve suyu olmayan köy kalmayacak. Atatürk'ün bizlere hedef gösterdiği gibi muasır medeniyetler seviyesini üzerine çıkacağız. Biz çalışmalarımızla muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde çıkmakta kararlıyız. 80 vilayette 480 şantiyede toplu konut inşaatları sürüyor. Bunlara başaracağız, başaramazsak medeniyiz diyemeyiz" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Denizli Belediyesi ve TOKİ'nin inşa ettiği konutlardaki bazı hak sahiplerini tapu tahsis belgelerini ve anahtarlarını teslim etti. Başbakan Erdoğan, buradaki törenin ardından partisinin Denizli İl Kongresi'nin yapılacağı Atatürk Stadı'na hareket etti.
.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2006 Cumartesi 14:22:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?