5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

MHP İl Olağan Kongresi yapıldı

Milliyetçi Hareket Partisi Denizli 5. Olağan İl Kongresi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kongre kapsamında yapılan seçimde Feridun Ünal başkan seçildi. 

Belediye Sanat Merkezi'ndeki kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Genel Merkez Başkanlık Divanı Üyesi ve 21. Dönem Iğdır Milletvekili Abbas Bozyel, MKYK Üyesi Atilla Dorum, eski milletvekilleri Ali Keskin ve Salih Erbeyin, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya'nın yaptığı kongrede bir konuşma yapan Genel Merkez Başkanlık Divanı Üyesi Abbas Bozyel, gerçekleştirilen kongrenin manasının diğer kongrelerden farklı olduğunu vurgulayarak, "Türk milliyetçilerinin ana hedefi bu milleti saadet ve mutluluk içinde yaşatmaktır. Türk Milliyetçiliği her gün aksiyoner ve teyakkuz içinde olan bir hareketin adıdır. Türk-Kürt, Alevi-Sünni ayrımı yapılmasını istemediğimiz için, Güneydoğu, Kıbrıs elden gidiyor dediğimiz için bizi vatan millet Sakarya edebiyatı yapmakla ve paranoya ile suçluyorlar. Ülke bütünlüğüne sahip çıktığımızda da aynı suçlamaları yapıyorlar. Bizi neyle suçlarlarsa suçlasınlar, ne derlerse desinler vatanımızı namusumuz gibi koruyacağız, sahip çıkacağız. İşte bizim diğerlerinden farkımız bu" dedi. Kongrede daha sonra adayların konuşmalarına geçildi. İlk konuşmayı yapan Ferudun Ünal, AK Parti'nin kötü yönetimi nedeniyle Türkiye'nin 1919 şartlarını yeniden yaşamaya başladığını iddia ederek, "Ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlar nedeniyle bugünkü kongremiz çok önemli. Kongremizden 1.5 yıl sonra yapılacak olan genel seçimlere iyi hazırlanmak için bir fırsat ve çok önemlidir. Bu açıdan baktığımızda kongremizin seçme, seçilme endişesi yoktur. Önümüzde yapılacak seçimler T.C.'nin kurulduğu günden bugüne kadar yaşanan seçimlerin en önemlidir" ifadelerini kullandı. 

Konuşmasında öz geçmişi hakkında da bilgi veren Ünal, "32 yıldır bu kutlu davaya hizmet ediyorum. İl başkanının görevi, il hudutları içinde MHP Genel Merkezi'ni temsil etmektir. Bu temsil görevinin sağlıklı olabilmesi için sürekli olarak Genel Merkez'in geliştirdiği politik duruşu takip etmek, bu bilgileri kamuoyuna aktarmak, il yönetim kurulu üyelerinin ve ilçe teşkilatlarının bilgi donanımını artırmak, il ve ilçe teşkilatlarına moral takviyesi yaparak, yapılan çalışmalardan en üst düzeyde verim alınmasını sağlamaktır. Bu konularda başarılı olmak için öncelikle bilgi birikimi ve tecrübe gerekmektedir. Birleştirici ve bütünleştirici olacağım. Ben ve ekibim inşallah sizlerden alacağımız destekle MHP'yi iktidara taşıyacağız" şeklinde konuştu.

"DENİZLİ'Yİ SİYASİ ALANDA ŞAMPİYONLAR LİGİNE ÇIKARACAĞIZ" 

AK Parti iktidarının yanlış politikaları sonucu terörün yeniden hortladığını öne süren MHP İl Başkan Adayı Zafer Kaplan ise, "Türk Milliyetçisi, bu vatanı böldürmeyecek. Ülkeyi yöneten iktidar her ay planlı şekilde bir kurumla çatışmaktadır. Ülkeyi bunlardan kurtarmak için MHP'nin iktidara gelmesi ve 60. hükümeti tek başına kurması gerekiyor" dedi. İl başkanı seçilmesi durumunda yapacaklarını da anlatan Kaplan, "Partimizde sorun ve sıkıntıları biliyorum. Çözümleri de biliyorum. İlçe teşkilatlarımız arasında kopukluk yaşanıyor. Tavas İlçe Başkanımız, Sarayköy İlçe Başkanı'nı tanımıyor. Öncelikle bunları ortadan kaldıracağız. İlçe teşkilatlarımızın eksiklikleri hemen giderilecek ve ilçe teşkilatlarımıza bilgisayar, internet, telefon ve faks bağlanacak. Birlik ve beraberlik içinde olacağız. Biz, güçlü bir hareketin adayıyız ama gücümüzün farkında değiliz. Gücümüzü fark ettireceğiz. Denizli'yi siyasi alanda şampiyonlar ligine çıkaracağız. En büyük eksiğimiz olan seçim otobüsünü teşkilatımıza kazandıracağız. Söz veriyorum Türkiye'nin en iyi il yönetimi olacağız. Yapılacak genel ve yerel seçimlerde hedefimiz 5 milletvekili çıkarmak ve 100 belediyeden 60'ını kazanmak" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. 490 delegenin oy kullandığı seçimlerde oyların 262'sini alan Ferudun Ünal alarak MHP'nin İl Başkanlığı'na getirildi. 9 oyun geçersiz sayıldığı kongrede diğer aday Zafer Kaplan 219 oyda kaldı. Seçilen yeni yönetim Abdülkadir Uslu, Ebidin Aycan, Ahmet Dağdeviren, Ahmet Özdemir, Ali Küçükçal, Cengiz Erdoğan, Cihat Bozbay, Hakan Çetinkaya, Halil Çoğaşlıoğlu, Halil Yüksel, Hasan Çelikbilek, İbrahim Çorbacıoğlu, İhsan Apaydın, İsmail Hakkı Cura, İsmail Keçeli, İsmail Varol, Masum Demirel, Mehmet Özdemir, Nadir Oğuz Aybay, Oğuzhan Şahan, Osman Sivri, Raşit Şahin, Serdar Meral, Şevket Barım, Ünal İncegür, Veli Demirtürk, Yusuf Şenel, Zeki Akgün asil üyeliklere seçildi. Disiplin Kurulu, Murat Bozbeyoğlu, Kadir Kurucu, Kemal Yamuç, Osman Taş, Musa İz, Mustafa Açıkgöz, Mehmet Baysal'dan oluşurken, Üst Kurul delegeliklerine Feridun Ünal, İsmail Onaç, Zekeriya Öz, Temel Başbuğ, Abdil Çoban, Hamdi Taşdelen, Mustafa İnce, Süleyman İsen, Mustafa Yatçı, Ali Karbastı, Yakup Karaceylan, Mehmet Akköse, Ali Semerci, Ahmet Karabacak, Selçuk Tutal, Şevket Barım, Hüseyin Süren, Köksal Kök, Kemal Yapsu seçildi.
.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2006 Pazartesi 19:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KEMAL KARAMAN IP: 88.253.32.xxx Tarih : 16.01.2009 14:47:16

başkanım iyi günler bis kırgınıs sislere il başkanı oldugunudan beri ne geldinis nede aradınıs bu şekilde yönetim istemiyorus bis her saman halkımısın yanında olmak için varıs bis sösümüsü tutuyos ama sis tutmuyonus ilgi istiyos iyi günler