5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Denizli Büyükşehir olma yolunda

Denizli Belediyesi'nin 13 belediye ve 10 köyü de kapsayacak şekilde sınırlarının genişletilmesinin ilk adımı, Denizli Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle gerçekleşti.

Denizli Belediyesi Meclis Salonu'nda meclis üyeleri, belediye sınırlarının 5393 sayılı yasa kapsamında yeniden belirlenmesinin incelendiğine dair 1 No'lu Bayındırlık Komisyonu Raporu'nu karara bağladı. Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, meclisin alacağı kararın Denizli'nin Büyükşehir olmasıyla ilgili yolu da açacağını belirtti. 28 Mart 2003 seçimlerinden önce 2002'nin sonbaharında TBMM'nin Denizli ile ilgili özel yasa çalışma yaptığını hatırlatan ve bu yasanın da Cumhurbaşkanlığı tarafından seçimlere 1 yıldan az süre kaldığı ve seçim çehresini değiştiren uygulama olduğu gerekçesiyle tekrar görüşülmek üzere TBMM'ye iade ettiğini ifade eden Başkan Zeybekci, "Bu yasa meclis gündeminde kendine sıra gelmesini bekliyor" dedi.

Denizli'nin sorunlarını yine Denizlililer'in çözmek zorunda olduğunu vurgulayan Zeybekci, "Bu çözümü buradan başlatmamız gerekiyor. Denizli'nin kötü görüntüsünün kaldırılması için hayırlı bir başlangıç yaptık. Denizli bu bütünleşmeyi başarırsa ve 750 bin nüfus kriterini de yakalarsa büyükşehir olmayı talep edebilir hale gelir. Belediye Meclisi bu kararıyla hiçbir siyasi kaygı gütmeden sadece bu şehrin geleceğiyle ilgili kendinden beklenen kararı alacak. 2 yılda alınabilecek en önemli karar alınacak" diye konuştu.
Zeybekci, görüşlerin ardından komisyonun raporunu oylamaya sundu. Meclis üyeleri, kararı oy birliğiyle kabul etti.

Denizli Belediyesi, Akkale, Bereketli, Gümüşler, Kayhan, Kınıklı, Servergazi, Hallaçlar, Üçler, Korucuk, Bağbaşı, Başkarcı, Gökpınar ve Göveçler belediyeleriyle Bozburun, Eskihisar, Goncalı, Hisar, Kadılar, Karakurt, Saruhan, Şirinköy, Yiğenağa ve Karakova köylerini, içine alacak şekilde genişleyecek.

Genişleme için atılan ilk adımda, karar Denizli Valiliği'ne gönderilecek. Valiliğin İçişleri Bakanlığı'na, bakanlığında Danıştay'a göndereceği karar, Danıştay'ın görüşü ve müşterek kararnameyle geçerlilik kazanacak. Söz konusu beldeler ve köyler, statülerini yitirecek.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2006 Cumartesi 17:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan memiş IP: 88.251.155.xxx Tarih : 11.07.2008 23:25:10

denizli ilçeleri ile beraber nufus kriterini yakalamış durumda ayrıca 2002 yılından sonra yapılan çalışmalar ve hızla büyüme kentin sorunlarına ışık olmuştur,raylı sistem projesi başlatılıyor peki artık bu aşamalardan sonra denizli bütünşehir olacak ve 750,000 nufusu aşıyor büyükşehir olupta daha büyük yatırımlara imza atması gerekmiyormu saygılarımla.