3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

AKP'li 2 belediye meclis üyesi MHP'ye geçti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akkale Belediye Meclis üyelerinden Mustafa Hız ve Yakup Avcı, partilerinden istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) geçti. AK Parti'den istifa eden Hız ve Avcı, MHP Denizli il binasında düzenlenen törenle MHP'ye katıldı.

AK Partili Akkale Belediyesi Meclis üyelerinden Mustafa Hız ve Yakup Avcı, partilerinden ayrılarak MHP'ye geçti. MHP Denizli il binasında düzenlenen törenle partilerine yeni katılan 2 Belediye Meclis üyesine rozetlerini MHP Denizli İl Başkanı İsmail Onaç taktı.

Törene, Akkale Belediye Başkanı Zekeriya Öz, MHP Merkez İlçe Başkanı Feridun Ünal ve partililer katıldı. Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra birçok ismin de önümüzdeki günlerde partiye üye olacağını iddia eden MHP İl Başkanı İsmail Onaç, "AK Parti iktidarı 3 yıldır halka çektirdiği eziyetin, sıkıntının hesabını sandıkta en güzel bir şekilde verecektir. Partimiz yeni katılımlarla gücüne güç katmıştır, halkımızın partimize ilgisi de çok yüksektir. Önümüzdeki günlerde partimize yeni katılımlar olacak. MHP iktidara doğru emin adımlarla ilerliyor. 2006'da yapılmasını beklenen seçimde halkımız sözlerimizin ne kadar doğru olduğunu verecekleri oylarla gösterecek" dedi.

AK Parti hükümetinin çalışmalarını eleştiren Onaç, "Halkın büyük umutlarla verdiği oylarla tek başına iktidara gelen AK Parti, ne yazık ki elindeki fırsatı iyi değerlendirememiştir. Halkın umutlarını yıkmış, hüsrana uğratmıştır. Bunun yanında terör olayları da en üst seviyeye çıkmıştır. Daha geçen gün 1 asteğmenimiz ve 3 erimiz şehit edilmiştir. MHP olarak biz ırkçılığı da terörün her çeşidini de lanetliyoruz. Aramıza kin, nefret ve kan sokmak isteyen ama dinci ama dinsiz kim varsa hepsini lanetliyoruz. Türk'ü anlamayan, Türk milletini alt kimlikle bölmek maksadıyla tartışma açanlara şunu söylüyoruz. Türk kelimesi çok kutsal bir kelimedir" şeklinde konuştu.

Tören ve konuşmaların ardından basına kapalı olarak istişare toplantısı yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2005 Pazar 21:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?