5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Mumcu partilileriyle buluştu

Denizli Demokrasi Meydanı'nda halka seslenen Anavatan Partisi Gernel Başkanı Erkan Mumcu, hükümeti, CHP'yi ve TÜSİAD'ı eleştirdi.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı mitinge gelişinde otobüsten inerken partililerin büyük ilgisiyle karşılaşan Erkan Mumcu konuşma yapacağı otobüse gidinceye kadar zor anlar yaşadı. Eşi Işın Mumcu ile birlikte mitinge katılanlara karanfil atan Erkan Mumcu, konuşmasında hükümeti, CHP'yi ve TÜSİAD'ı eleştirdi.

Yaklaşık 37 derece sıcağın altında düzenlenen mitingde konuşması sık sık "Başbakan Mumcu" sloganlarıyla kesilen Mumcu, Türkiye'nin kardeşliğin ülkesi olduğunu belirterek, "Bu ülkede herkes aynı ananın çocukları gibidir. Biz, insanımızın karnının doymasını ve yüzünün gülmesini istiyoruz. Atalarımızdan miras aldığımız bu ülke gelecek kuşaklara bırakacağımız bir borçtur. Siyaseti çocuklar, kimsesizler ve yoksullar için yaparız. Bugüne kadar yok sayılan milyonların sesi bu meydanlarda çıkıyor. Birileri Türkiye'yi, çiftçileri yok sayıyor, onlara yalan söyleniyor. 'Enflasyon, faiz düştü işler yolunda' deniliyor. Ama ülkeyi dolaştığımızda bunun böyle olmadığı ortaya çıkıyor" dedi.

Sütün litresinin 480 kuruştan 400 kuruşa, buğdayın 400 kuruştan 280 kuruşa düştüğünü ileri süren Erkan Mumcu, "Yaz geldi ama buğday taban fiyatı hala açıklanmadı. 3 yıl içerisinde bu milletin cebine sadece akrep girdi" diye konuştu.

TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı'nın dün yaptığı, erken seçim olmaması yönündeki konuşmaya da tepki gösteren Anavatan Partisi Genel Başkanı Mumcu, "2 yıl önce, 1 yıl önce, 4 ay önce aklınız neredeydi? Biz bu milletin takatinin kalmadığını söylerken, siz hükümetle koalisyon kurdunuz. O zamanlar bilanço ve hesaplarına bakıyordunuz. İşler tıkırında gidiyordu. Ama bunun böyle gitmeyeceğini söylemiştik. Türkiye yoksullaşıyor, sonunda bela gelecek demiştik. Tüm mikrofonlar o zaman kapatıldı. 1 yıldır ülkenin sömürüldüğünü söylüyorum. Vatandaşın krizde olduğunu söylüyordum. Şimdi ne oldu? Ama işte meydan. Türkiye sizin baktığınız yerden bakmıyor bu vatana" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında CHP'ye de yüklenen Erkan Mumcu, "CHP'nin derdi, varsa yoksa milleti kutuplaştırma ve hizipçilik yapma. Çünkü Türkiye kamplaşırsa Halk Partisi de nema çıkaracak. Bu millet kamplaşmayacak" dedi.

Anavatan Partisi'nin tüm Türkiye'yi kucakladığını, inanç, ifade ve ibadet özgürlüğünün yanında olduğunu belirten Mumcu, "Biz dini siyasete alet etmedik. Din de bizim, laiklik de bizim. Baykal sağa açılacakmış, Sen sağının solunun farkında değilsin. Solun elinden çekilsen demokrasi gelecek. Böyle muhalefet olunca böyle hükümet oluyor. Bunlar yapışık ikiz. Aynı mideden doyuyorlar. Çözümde yoklar. Birinin elinde din, diğerinin elinde laiklik durmadan oynuyorlar ama o devir bitti" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2006 Cumartesi 22:55:27
Güncelleme :3 Haziran 2006 Cumartesi 23:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?