3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Akdağ Denizli'de

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bundan önceki dönemlerde ihtiyaç olmayan yerlere popülist amaçlı hastaneler yapıldığını söyledi. Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere dün öğle saatlerinde Denizli'ye gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dün gece Denizli İli Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Pamukkale Colassae Otel'de düzenlenen ve Sağlık Bakanı Akdağ'ın yanısıra, Denizli Valisi Gazi Şimşek, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Denizli Milletvekilleri Osman Nuri Filiz ve Mehmet Yüksektepe, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, daire müdürleri ve yetkililerin katıldığı toplantıda, Denizli'deki sağlık hizmetleri ele alındı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu sabah Denizli'den ayrılmadan önce otelde toplantı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Denizli'deki sağlık hizmetlerinin ele alındığını belirten Bakan Akdağ, yeni hizmete giren Pamukkale Devlet Hastanesi'ndeki eksiklerin belirlendiğini ve bu eksiklerin kısa sürede tamamlanarak hastanenin tam kapasite ile çalışması için çalışmalara başlandığını söyledi.

Denizli Devlet Hastanesi'ndeki bakım onarım çalışmalarının sürdüğünü, aynı zamanda Kıbrıs Şehitler Caddesi'nde bulunan polikliniğin de kısa sürede hizmete açılacağını belirten Bakan Akdağ, "Bütün hekimleri verimli hale getireceğiz" dedi.

Denizli'nin Çivril, Tavas ve Acıpayam İlçeleri'nin sağlık sektöründe bir merkez haline getirilerek, bu merkezlerdeki sağlık hizmetlerinin genişletileceğini belirten Bakan Akdağ, bu sayede Denizli merkeze hasta akışının azaltılacağını söyledi.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Akdağ, Türkiye'de yarım asırdır her türlü bina yapmaya imkan bulunduğunu, ancak sağlık binalarına sıra geldiğinde başta büyük şehirlerdeki eski hastaneler olmak üzere bunun ihmal edildiğini belirterek, "Yeni yatırımlar yapılmış. Hatta bu yeni yatırımların önemli bir bölümü popülist amaçlı olarak ihtiyaç olmayan yerlere yapılmış. 5-10 bin nüfuslu yerlere 50-100 yataklı hastane yapılırsa, bu gereksiz ve popülist bir yatırımdır. Biz bunların yapılmış olanlarıyla ve yapımına başlanıp yarım bırakılanlarıyla, onlarcasıyla hatta yüzlercesiyle karşılaştık" dedi.

Hastanelerdeki altyapıların on yıllarca ihmal edildiğini belirten Bakan Akdağ, "On yılların ihmallerini elimizden geldiği kadar, bütçe imkanlarıyla, süratle gidermeye çalışıyoruz" dedi.

Denizli'de de durumun aynı olduğunu belirten Bakan Akdağ, eski hastanelerin belediyeye devri diye bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi. Hastaneleri rehabilite ederek daha kolay hizmet verir hale getireceklerini belirten Bakan Recep Akdağ, uzun ve orta vadede Denizli'de finansman kaynağı oluşturularak yeni bir hastane yapılabileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ daha sonra karayoluyla Aydın'a geçti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 15:09:48
Güncelleme :3 Ağustos 2005 Çarşamba 15:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?