3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

AKP, meyhaneye kilitlendi

Denizli Belediye Meclisi'nin önceki günkü toplantısında, içkili yerlerin Kirişhane Mahallesi'ne taşınmasıyla ilgili alınan kararın tartışmaları devam ediyor. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) üyelerinin oylarıyla kabul edilen komisyon raporunda, bundan sonra içkili yer açacakların Kirişhane Mahallesi'nde toplanmasına karar verilmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) meclis üyelerinin karşı çıktığı kararla ilgili olarak işletme sahipleri, Kirişhane Mahallesi'ndeki tabakhane bölgesine taşınmak istemediklerini söyledi. Şehrin çeşitli yerlerinde bulunan işletmelerin kendine göre müşterisi olduğunu, Kirişhane Mahallesi'nin uzak olduğunu söyleyen işletme sahipleri, içkili mekanların bir bölgede toplanmasına karşı çıkıyor.

Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, içkili yerlerin şehir dışına taşınması gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyledi. Bu konuda söylenecek sözlerin bile yanlış olduğunu belirten Zeybekci, "Kirişhane bölgesi ana merkezlerimizden birisidir. Biz Kaleiçi, Bayramyeri, Gazi Bulvarı, Delikliçınar ve Üniversite güzergahını şehrin omurgası olarak kabul ediyoruz. Bugüne kadar tarihi mekanlar hep yok edilmiş" dedi.

Kirişhane bölgesinin geriye doğru giden bir bölge olduğunu ve bundan sonra işyeri açmak isteyenlerin burada toplanmasının faydalı olacağına inandıkları için böyle bir çalışma yaptıklarını ifade eden Zeybekci, "O bölgeye içkili yer, meyhane, bar ve pubları toplamak istedik. İstanbul Kumkapı veya Bodrum ve Marmaris'teki barlar sokağı gibi bir yer oluşmasını düşündük. Bunu başka anlamlara çekilmesini anlayamıyorum. Kıbrıs Şehitler Caddesi'ndeki içkili yerlerden her hafta şikayetler alıyoruz. Buradaki içkili yerlere ruhsatları verilmiştir. Yani kazanılmış hakları vardır. Onları yok edici, kaldırıp taşıyıcı bir karar almamız söz konusu değil. Bu karar yeni oluşacak talepler için alınmış bir karardır. Turistik tesislere tek tek ruhsat vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Bazılarının konuyu laiklik ve moderniteyle bağdaştırmak istediğini öne süren Zeybekci, "Bundan modern bir karar olmaz. Bunu laikliğe yönelik negatif unsur olarak yönlendirmek isteyenler öküzün altında buzağı aramıyor. Çünkü bu durumda öküzle buzağıya haksızlık yapılmış olur. Bu, Avusturalya'daki deve kuşunun altında bizim buzağıyı aramak demek. El insaf ve vicdan diyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 19:08:34
Güncelleme :9 Eylül 2005 Cuma 19:11:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?