3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Başbakan lise ve hastane açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli ziyaretinin öğleden sonraki bölümünde, Servergazi Devlet Hastanesi ve Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi'nin açılışını yaptıktan sonra partililerle bir araya geldi.

Köprülü kavşakların açılışlarından sonra Bereketli Beldesi'ne geçen Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın da katıldığı bir törende, Servergazi Devlet Hastanesi'nin açılışını yaptı.

Törende yaptığı konuşmada, sağlık sektöründeki sıkıntıları bildiklerini belirten Başbakan Erdoğan, sağlıkta personelin özlük haklarının iyileştirileceğini söyledi. Eşi Emine Erdoğan ve protokol üyeleriyle birlikte hastanenin açılışını yapan Başbakan Erdoğan, burada hasta bir çocuk ve annesiyle bir süre sohbet etti ve sorunlarını dinledi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra 2 trilyon 750 milyar liraya mal olan ve 750 milyar lirası hayırsever işadamı Mustafa Kaynak tarafından bağışlanan Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi'nin açılışını yaptıktan sonra EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) teşkilatı ile görüştü.

İl ve ilçe başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile ilçe teşkilatlarının katıldığı toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, kendilerine belden aşağı vuranlara aynı şekilde cevap vermeyeceklerini söyledi.

Ülkede halkı birbirine yan baktırmak isteyenlerin olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Biz bunlara diyoruz ki, kendinize çeki düzen verin. Bu milletin evlatlarına yan bakanlar bugüne kadar iflah etmedi. Bu ülkede 73 milyonun kardeşliği için çalışırsanız varsınız. Çalışmazsanız çalışmayanları bu millet nasıl tasfiye ettiyse, sizi de öyle tasfiye eder" dedi.

Konuşması sık sık alkış ve sloganlarla kesilen Başbakan Erdoğan, kendilerine ağır sözler sarf edenleri de eleştirerek, "Biz, onların telaffuz ettiklerini telaffuz etmeyeceğiz. Onlar gibi belden aşağı vuruşlara aynı şekilde cevap vermeyeceğiz. Biz, bu milletin ahlak anlayışının temsilcileri olarak, o ahlak değerlerine ters düşen o dillerine, söylemlerine biz aynı dille cevap vermeyeceğiz. Bunu da böyle bilsinler" dedi.

"Biz edebi farklı öğrendik onlar gibi değil" diyen Başbakan Erdoğan, "Onlar anlamaz ama biz edebi, edebiyatı farklı öğrendik. Biz, edebin el, dil ve bel olduğunu öğrendik" şeklinde konuştu.

Ekonomiden, dış politikaya kadar birçok konuda partililere seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs konusunda da haklı çıktıklarını söyledi. Bazılarının kendilerini Kıbrıs'ı satmakla suçladığını ifade eden Erdoğan, "Kıbrıs'ta ne oldu, ne satıldı? Ne, nereye gitti? Kıbrıs yerinde duruyor. Güney Kıbrıs'ın AB'ye alındığını söylüyorlar. Bu konuyla onun ne alakası var? Bu konuda daha önce yere bakanlar şimdi alınları açık konuşuyor. Şimdi karşımızdakiler hata yaptıklarını ve gereğinin yapılacağını bize söylüyorlar" dedi.

Daha sonra basına kapalı bölümde partililerle bir süre görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli gezisinin son programı olan Denizlili işadamlarıyla Denizli Polisevi'nde bir araya geldi.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 23:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?