3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

CHP'de kurultay değerlendirmesi

Kasım tarihlerinde yapılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31. Olağan Kurultayı'nı değerlendiren CHP Denizli İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, "Halkın beklenti ve isteklerine cevap verilmesi açısından kurultay bizim için önemliydi" dedi.

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında kurultayı değerlendiren CHP Denizli İl Başkanı Ertemur, Ankara'da yapılan kurultayın uyum içerisinde geçtiğini söyledi. CHP kurultaylarında meydana gelen kavgaların bu kurultayda gerçekleşmediğini belirten Ertemur, "Geçtiğimiz hafta sonu Ankara Atatürk Spor Salonu'nda Genel Başkanımız Deniz Baykal'ın güven tazelediği 31. olağan kurultayımızı gerçekleştirdik.

Kurultayımız birçok kişinin beklediğinin aksine büyük bir olgunluk içerisinde geçti. CHP'de eski dönem bitti. Birlik ve beraberlik içinde kurultayımız sonuçlandı. CHP, değişim içinde olan bir partidir. Halkın beklenti ve isteklerine cevap verilmesi açısından kurultay bizim için önemliydi" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun iyiye gitmediğini ileri süren Ertemur, "2006 yılında mutlaka erken seçim yapılacak. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim startının Türkiye'de verildiğini ve seçim çalışmalarının başlayacağını söyledi. Bu yüzden bizlere çok büyük görevler düşüyor" diye konuştu.

Türkiye'nin ekonomik sıkıntı içinde olduğunu iddia eden Ertemur, "Türkiye'de en büyük sorunlardan birisi ekonomik sıkıntıdır ve 20 milyon insan ekonomik sorunlarla uğraşmaktadır. Başka bir sorun ise terör sorunudur. Bütün bu olumsuz tabloların giderilmesi adına Türkiye'de hızlı bir şekilde erken seçim yapılması gerekmektedir" dedi.

CHP Parti Meclisi'nde hiçbir Denizlili'nin olmadığı yönündeki bir soruya da cevap veren Ertemur, "Genel kurulumuzda parti meclisimize üye olmak için hiç kimse başvuru yapmadı, böyle bir istek de gelmedi. Bizler de Denizli'den bir ismin partimizin meclisinde görev almasını isterdik.

Ama olmadı. Genel kurulumuzun bazı partililerimiz tarafından boykot edildiği yönünde açıklamalar geldi. Bu çok yanlış. Partimizde görev yapmış ancak genel kurulumuza katılmayan arkadaşlarımızı aramızda görmekten mutluluk duyardık. Gelmemeleri kendi bireysel kararlarıdır, saygı duyuyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 20:18:24
Güncelleme :22 Kasım 2005 Salı 20:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?