3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Denktaş, gençleri uyardı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türkiye'nin parçalanmak istendiğini belirterek, Türk gençliğine uyarılarda bulundu.

KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Denizli Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Kalabalık bir topluluğun katıldığı söyleşide ayakta konuşan Rauf Denktaş, "Bu hükümet AB adayları arasında Avrupa'ya layık en güzel adaymış. Alın da başınıza sürün. Kıbrıs Yunan olacak diye, 16 günlük bebekleri, genç anneleriyle, 1 yaşından 10 yaşına kadar ilkokul çocuklarını, neneleriyle dedeleriyle, Türk diye öldürüyorsunuz, toplu mezarlara gömüyorsunuz. Kıbrıs Türk'üne 11 yıl kan kusturuyorsunuz. 103 köyü imha ettiniz. İnsan hakları diye bir şey bırakmadınız, uluslararası anlaşmaları ezip geçtiniz. Bunu yapanlar AB açısından en iyi adaymış, alın da kına yakın" dedi. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Denktaş, Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını da söyledi. Kıbrıs davasının yanı sıra Türkiye'de son zamanlarda yaşanan olayları da değerlendiren Denktaş, "Tahrikler var sakın ola kanmayın, cevap verme yoluna gitmeyin. Türkiye'yi parçalamak isteyenlerin oyunudur oynanan. Bir tarafta tahrik, bir tarafta cevap, sonra daha büyük tahrik, daha büyük cevap. Gençler lütfen aklınızı başınıza alın. Türkiye üzerine oynanan oyunu bozun ve soğukkanlılığınızı muhafaza edin. Bayrağı yüksekte tutun" diye konuştu.

Türkiye'de dinli dinsiz diye bir şey olmadığını belirten Denktaş, "Türkiye'yi parçalamak istiyorlar. Oyun büyüktür, sakın küçülmeyin, beni kızdırdı öcümü alacağım demeyin. Hep ayakta ve dirini durun. Bayrağa ve Atatürk'e sığının" dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokratik Sol Parti (DSP) ve İşçi Partisi(İP) il başkanları ve partililerin yanı sıra sivil toplum örgüt temsilcilerinin de katıldığı söyleşinin son bölümünü yeniden Kıbrıs'a ayıran Denktaş, "Kıbrıs'ı istiyorlar. Biz 42 yıldır mücadele verdik, şehitler verdik. Devletsiz bırakılıp 20 yıl bekledikten sonra devlet kurduk. 22 yıldır Türkiye bu devleti tanımaktadır. Onlar istiyor biz vermiyoruz. Dava budur" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2005 Pazartesi 07:13:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?