3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

DYP lideri Ağar Denizli'de

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hakkari programını değerlendirerek, "Söyleye söyleye, zorla, sonunda Başbakan'ı Hakkari'ye gönderdik" dedi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar bugün Denizli'de DYP Teşkilatları Bölge Toplantısı'na katıldı. Ağar, Kelleci Restoran'da düzenlenen ve Afyon, Aydın, Antalya, Burdur, Denizli, Manisa, İzmir, Konya, Isparta, Uşak ve Kütahya il, ilçe ve belediye başkanları ile il genel meclis üyelerinin katıldığı toplantıda davul zurnayla karşılandı. Restoran girişinde kurban kesilen karşılamada partililerle tek tek öpüşen Ağar, salona "Başbakan Ağar" sloganlarıyla girdi.

Bölge toplantısı öncesi bir konuşma yapan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, hükümete ağır eleştirilerde bulundu. Ağar, hükümetin sık sık anlaşmalar yaptığı şeklindeki açıklamalarına tepki göstererek, "Ne çabuk anlaşmalar yaptınız, ne çabuk kotardınız da, anlaşma yaptığınız insanlar Türkiye'ye geliyor, öğleden sonra televizyonlar reklamlarında kuleli reklamlar var? Böyle bir şeyin hazırlanabilmesi 1-2 ay sürer. Pişirilmiş, kotarılmış, her şeyi halledilmiş. Buna mazeret söylendiğinde de, 'Ben bunu pazarlarım' diyor. Pazarlayamazsınız. Sizin böyle bir göreviniz yok.

Sen sadece karar verirsin. Siyaset karar verme noktasıdır. O işlerin adına tanıtma derler. Sonra utandılar, vazgeçtiler. Ülke burası, babanızın malı değil, milletin malı" görüşlerini ileri sürdü.

"Bu vatanın 70 milyon müşterek hissesi olan bir yer olduğunu" belirten Mehmet Ağar, toprağın kutsallaşmış haline vatan denildiğini söyledi. Ağar, bu konularda emeği, gayreti olmayan, hiç bir alın teri olmayanların bunun önemini ve manevi havasını kavrayamayacağını ifade ederek, "Kapı kapı gezeceğinize, Türkiye'deki meselelerin ne olduğunu milletle beraber paylaşın.

Biz bunları söyleyince sinirleri bozuluyor. Allah'a çok şükür söyleye söyleye zorla gönderdik bugün Hakkari'ye" dedi.

Son zamanlarda yapılan anketleri de eleştiren ve bu konuda hükümete yüklenen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Yüreğiniz yetiyor ve anketlerinize güveniyorsanız hemen seçim kararı alın da, boyunuzun ölçüsünü alın. Alacaksınız zaten bunun kaçışı yok. Türkiye'de 50 yıldan beri seçimler hiç 4 yılı geçmedi.

Önümüzdeki sene seçim senesi, bundan kaçış, kurtuluş ve hiçbir şans yok. Herkesin defteri önüne dökülecek, ne yaptın ne yapamadın diye" şeklinde konuştu.

"ULEMA KELİMESİNİN NE OLDUĞUNU BANA ANLATMASINLAR"

Mehmet Ağar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başörtüsü konusunda kullandığı ulema kelimesiyle ilgili yaptığı ve muhalefet yapanların lügate bakmasını istediği açıklamasına da tepki göstererek, "Sözcük herkeste var da, kimsenin edebiyat dersine ihtiyacı yok. Biz onların doktorasını yaptık, bitti o işler.

Bu, topu ortaya atmaktır. Çözemediği meselenin karşısında, meseleyi çözemeyeceğinin dolaylı itirafıdır bu. Ulema bahsettiği konuda din bilginidir. Bu millet, yaşadığı her yerde gider din alimi olan insanlara dinde sıkıntısı olduğu her konuyu sorar. Kendisini tatmin edecek cevabı alır, alamazsa daha iyi olduğuna inandığı alime sorar. Bu halkın geleneksel olarak bu tavrı her zaman var.

Başbakan'ın aklına falan kimsenin ihtiyacı yok. Ama bu meseleyi çözecek olan yer, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nde çözecek olan TBMM'dir. Orayla da ulemanın bir ilgisi yoktur. Orası siyasetin yeridir. Sen, 'Ben çözemeyeceğim' demek yerine; meseleyi oraya, buraya atamazsın.

Hükümetin bu meseleyi çözecek gücü, kondisyonu ve siyasi kararlılığının kalmadığını millet görüyor. Onun için siyaseti istismar alanından bir türlü çıkaramıyor. Bu defa da olmadı. 'Beni Cumhurbaşkanı yapsanız o zaman çözerim' mesajlarını vermeye çalışıyor ama, halk bu mesajları artık almıyor. Halkın kulağı kapalı artık. Bunları çok duydu ve bir sonuç çıkmayacağını bildiği için halk almıyor" dedi.

Bir haftadan beri Bakanlar Kurulu toplantısında başbakan ve bakanların Hakkari'ye gitmesi için ısrar ettiğini belirten Ağar, "Ben Türkiye'nin geleceği için ortaya koyuyorum. Türkiye'nin bir yöresini sahipsiz, bizim olan topraklarını kimsesiz, çaresiz göstermek hakkına hiçbir hükümet sahip değildir. Benim bu doğruları söylemem gerekir. Ben Mehmet Ağar'ım, ateşin içinden geldim. Ben ateş çemberlerinin içinden geldim" şeklinde konuştu.

Ağar, siyaset ve iktidarın kendisi için geri planda kaldığını ifade ederek, "Benim için Türkiye önemlidir. Türkiye'nin geleceği önemlidir. Eğer bu noktada buralara gidilmekte biraz daha gecikilseydi, telafisi mümkün olmayan zararlar olurdu. Türkiye'de bir kesim siyasi özgürlük alanını kapatmak istemektedir. Bunun kabulü mümkün değildir. Bu meselenin temelinde hükümet vardır. Bugün de, yarın da, öbür gün de gidecekler.

Ani gitti, geç gitti, güvenlik tedbirleri sürpriz falan bunlar benim işim değil. Birileri gitmeli. O gidiş yolunun tercihi başbakanın kendisine aittir. Ama oraya gidilmesi lazımdı. Üzerinde durduğumuz ve ısrar ettiğimiz konunun temelinde bu vardı. Ve bu doğru bir ısrardı. Her türlü siyasi çıkar üzerinde, Türkiye'nin geleceği ve hukuku açısından önemlidir" dedi.
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, açıklamasının ardından basına kapalı olarak bölge toplantısına katıldı.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 16:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?