3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

'Ek Protokole Hayır' kampanyası

Denizli'de, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler tarafından "Ek Protokol'e Hayır" imza kampanyası başlatıldı.

Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) Eğitim Salonu'nda yapılan toplantı ile sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti başkanlarına seslenen Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Göksan, AK Parti Hükümeti'nin Türkiye'yi AB girebilmesi için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) koz olarak kullandığını belirtti.

 KKTC'nin koz olarak kullanılmasına izin vermeyeceklerini belirten Göksan, "KKTC halkı geleceğinden endişelenmektedir. Kıbrıs halkı Türkiye Cumhuriyeti olmadan varlığını sürdüremez. Türkiye'nin gündemine gereksiz yere taşınan Ek Protokol ile Türkiye Cumhuriyeti KKTC'yi Rumlar'a teslim etmiş olacaktır. Eğer Ek Protokol Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilirse artık ismimiz KKTC değil, tabela devleti olacaktır. Çünkü Ek Protokol'ü imzalarsa hükümet hem garantörlük hakkından vazgeçecek hem de KKTC'nin Türk devleti olmaktan vazgeçmiş olacaktır" dedi. AK Parti Hükümeti'nin Ek Protokol'ü imzalarsa cinayet işlemiş gibi olacağını belirten Göksan, "Hükümetin Ek Protokol'ü imzalamaması gerekiyor. Ankara'da KKTC üzerinde bir takım oyunlar oynanıyor. Beş Parmak Dağları'nda sallanan KKTC ve Türk bayrağının sallandığı yer Kıbrıs halkının idam sehpası olacaktır" diye konuştu.

KKTC'nin Türk şehit kanları ile alındığı belirten Uluslararası Halkla İlişkiler Uzmanı Ayşe Kocatürk ise, "KKTC şehit kanları ile alındı. Eğer KKTC bir yerlere verilmesi gerekiyorsa şahit kanları ile ve ölen şehitler gibi savaşarak geri veririz. Bu topraklar şehit kanları ile saklıdır. Kıbrıs'ta bulunan şehit mezarlarına baktığımız o günler bir filim gibi gözlerimizin önüne geliyor. Ek Protokol imzalanırsa bu topraklar tekrar Rumlar'ın olacaktır ve Türkler azınlık durumuna düşecektir" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, Candoğan Parkı önüne gelinerek, "Ek Protokol'e Hayır" imza kampanyası başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 00:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?