3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Siyasetten 'tören' tepkisi

Denizli'de Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına isimleri olmadığı gerekçesiyle alınmayan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Demokratik Sol Parti (DSP) Denizli İl Teşkilatı başkanları duruma tepki gösterdi.

Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na sabah saatlerinde çelenk konulmasının ardından 11. Piyade Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen tebrikleri kabul törenine, protokolde isimleri olmadığı gerekçesiyle AK Parti İl Teşkilatı Başkanı Şahin Tin, CHP İl Teşkilatı Başkanı Ali Rıza Ertemur ve DSP İl Teşkilatı Başkanı Özkan Fidan alınmadı. Sivil ve askeri erkanın çağırılmasından sonra kendilerinin çağırılmadığını gören ve içeriye alınmayan il teşkilatı başkanları, protokolde isimlerinin olmadığı ve bunun için alınmadıklarını öğrenince Tugay Komutanlığı'ndan ayrıldı. İl teşkilatı başkanları, daha sonra düzenlenen kutlama törenlerine de katılmadı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Denizli İl Teşkilatı Başkanı Ali Rıza Ertemur, saat 08.30'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından programın devamı gereği Garnizon Komutanlığı'na gittiklerini belirterek, "Orada sanırım bir hata oldu ve siyasi partilerin isimleri okunmadı. İsimlerimiz okunmadığı için içeriye giremedik ve geri dönmek zorunda kaldık. Yaşadığımız olay, coşkuyla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 83. yıldönümünde özellikle CHP olarak bizi çok üzdü. Biz de orada bulunmak isterdik. Sanıyorum düzenleme sırasında bir unutkanlık olabilir. Bunda başka bir şey aramanın anlamı yoktur. Türk ordusunun duyarlılığını her zaman biliyoruz. Bunun bir yanlışlıktan kaynaklandığını düşünüyor, yine de onların da Zafer Bayramı'nı kutluyoruz" dedi.

DSP Denizli İl Teşkilatı Başkanı Özkan Fidan da, "Bu sabah çok coşkuluyduk. Çünkü 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın halkımız için taşıdığı anlamı çok iyi biliyoruz. Sabah Atatürk Anıtı önündeki çelenk koymadan sonra, Tugay Komutanlığı'ndaki tebrikleri kabul etme törenine gittik. Valilik tarafından partimize gönderilen yazıda, Tugay Komutanlığı'ndaki törene davet edilmiştik. Tugay Komutanlığı'nda çağırılmayı beklerken, herkes çağırıldıktan sonra sıra bize davet gelmedi. Bunu anlamış değiliz. Coşkuyla başladığımız gün, orada, o saatte bizi burukluğa itti. Kırıldığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Siyasi parti olmasak bile sıradan bir vatandaş olarak, ülkeyi seven, ulusal değerlere sahip çıkma adına oradan geri çevrilmemeliydik. Bunu anlamış değiliz. Durumu anlamakta ve kavramakta güçlük çekiyoruz. Ancak bayram bizim, Türk milletinin bayramıdır. Kabul edilmesek bile biz bayramın gerçek sahipleriyiz" şeklinde konuştu.

AK Parti İl Teşkilatı Başkanı Şahin Tin de, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarındaki davete icabet ettiklerini dile getirerek, "Tugay Komutanlığı'ndaki protokol davetine katıldık. Orada bekliyorduk. İsimler okundu ve protokol sırasına göre herkes girdi. Hepsinin bitmesine rağmen biz hala bekliyorduk. Ancak bizim ismimiz okunmadı. CHP İl Teşkilatı Başkanı Ali Rıza Ertemur durumu sordu ve protokolde isimlerimizin olmadığı söylendi. Biz de davet edilmediğimiz yere giremeyiz diyerek ayrıldık. Biz bir kurumu temsil ediyoruz. Ben iktidar partisinin Denizli İl Teşkilatı başkanıyım. Böyle bir şeyle karşılaşmak kurum adına bizi üzmüştür. Bunun bir hata olduğunu, kasti bir şey olmadığını düşünüyorum. Konuyla ilgili Tugay Komutanlığı'nın açıklama yapmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, siyasi parti temsilcilerinin bu akşam düzenlenecek resepsiyona da davet edilmedikleri öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 16:40:08
Güncelleme :30 Ağustos 2005 Salı 16:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?