5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

ABD'li öğrenciler misafir oldu

ABD Dışişleri Bakanlığı'nca organize edilen kültür ve değişim programı kapsamında düzenlenen LINC organizasyonunda yer alan Özel Sanko Lisesi, aynı organizasyonda bulunan Newyork Packer Collegiate Instıtute'den 6 öğrenci ve 2 öğretmene ev sahipliği yaptı.

Aynı organizasyon kapsamında Ocak 2006'da Özel Sanko Lisesi'nden 6 öğrenci ve 2 öğretmen ABD'ye gitmişlerdi. İstanbul Özel Kabataş Lisesi ve Ankara Atatürk Lisesi'nin de yer aldığı organizasyon, öğrencilerin dil gelişimlerine ve değişik kültürleri tanımalarına katkı sağlıyor.

Özel Sanko Okulları'nda 3 hafta boyunca misafir olan öğretmen ve öğrenciler, bu program kapsamında Gaziantep'e gelmeleri dolayısıyla Gaziantep'i ve dolayısıyla Türkiye'yi tanıma fırsatı bulduklarını söyledi. Gaziantep'i çok modern bulduklarını belirten öğrenciler, Gaziantep'in güçlü bir kültür alt yapısı olduğunun da altını çizdiler. Gaziantep dışında Antakya ve Şanlıurfa'yı da gezen öğretmen ve öğrenciler, Türk kültürünü tanımalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Özel Sanko Okulları'nı son derece modern ve teknolojik açıdan donanımlı bulduklarına dikkati çeken ABD'li öğrenciler, lise öğrencileriyle beraber İngilizce, resim, müzik ve beden eğitimi derslerine katıldı.

Programın Türkiye Koordinatörü ve Özel Sanko Okulları Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Köylüoğlu, bu program kapsamında öğrencilerin değişik kültürleri tanıma imkanları doğduğunu ve dil eğitimlerindeki gelişimin fark edilir düzeyde olduğunu bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 19:40:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?