4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Babunların sayısı 9'a ulaştı

Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde, babun cinsi maymunların kafesinde yavru maymun sevinci yaşanıyor.

3 yıl önce Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirilen 1 erkek ve 3 dişiden oluşan babun cinsi maymunların sayısı, 3 yılda, 3 gün önce doğan maymunla birlikte 9'a ulaştı. Bu sayı birkaç gün sonra doğum yapacak 2 dişi maymunun dünyaya getireceği diğer bebek maymunlarla birlikte daha da artacak.

2 gün önce Samira isimli babun cinsi maymunun dünyaya getirdiği bebek maymun, ziyaretçilerin de büyük ilgisini topladı. Ziyaretçilerin büyük ilgisinden dolayı yavrusunu kucağından bir an olsun ayırmayan anne maymun, bebeğiyle sürekli saklanacak yer arıyor.

Yavru maymun patlamasının yaşandığı kafes erkek maymun Ziko'nun kurallarıyla yönetiliyor. 3 dişi ve 6 yavru maymunun yaşadığı kafeste krallığını ilan eden Ziko, 2. bir erkek maymunu kafese kesinlikle kabul etmiyor. Ziko kuralları gereğince kral maymun kafese konulan yemekleri yemeden diğer maymunlar kesinlikle bu yemeklere yaklaşamıyor.

Kanatlı ve kümes hayvanları dışında en büyük yavru artışının babun cinsi maymunlarda yaşandığını belirten Gaziantep Hayvanat Bahçesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Yazıcı, "Babun cinsi maymunlarımızdan şu ana kadar 7 tane yavru aldık. Bunlardan 6 tanesi şu an hayatta. Birkaç gün içinde 2 dişi maymunumuzun da dünyaya getireceği yavru babunlarla bu sayının daha da artmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Babun cinsi maymunlar ataerkil bir yapıya sahip. Birçok dişi maymunun bulunduğu sürülerde sadece bir erkek maymun bulunuyor. Sürüde, tüm maymunlar kral ilan edilen erkek maymunun isteklerine göre hareket ediyor.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 16:34:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?