5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Üniversite tanıtım toplantısı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin, 1. yılında Türkiye'nin ilk 5 üniversitesi arasına girdiğini söyledi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Özel Sanko Okulları'nda bir tanıtım toplantısı yaptı. GSO Başkanı Koçer, TOBB Yönetim Kurulu üyesi olarak 5 yıl önce bu üniversitenin kuruluşu için imza atan kişilerin arasında yer aldığını ifade ederek, "Bu üniversitenin ana teması ekonomide ve teknolojide yetişmiş insan gücünü sağlamak ve kendi kurumlarına altyapı oluşturmaktır. Üniversite ilk yılında, Türkiye'nin ilk 5 sırasında yer alan bir üniversite haline geldi. İkinci yılında ise bazı bölümleriyle 3. ve 4. sıralarda kendini ispatladı. TOBB'un desteğiyle önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye'nin en yüksek puanla öğrenci alan bir üniversitesi haline geleceğine inanıyorum. Gelecek ekonomi ve teknoloji üzerine kuruluyor. Böyle bir üniversitede donanımlı olarak mezun olan öğrenciler gelecekte Türkiye ve Gaziantep sanayisi ve ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır" dedi.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan da, teori ve pratiği bir arada veren TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nden mezun olan öğrencilerin kolayca istihdam edileceğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Türkiye'de sayı olarak üniversitenin çok olmasına rağmen, iyi puan tutturan öğrencilerin tercih ettiği üniversite sayısı iki elin parmaklarını geçmemektedir. Eğitimde kaliteyi ne kadar artırırsak ve bundan yararlanan gençlerin sayısını ne kadar yükseltirsek, Türkiye'yi o kadar ileriye götürebiliriz. Kalkınmanın yolu kaliteli eğitimden geçer. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, bu konuda bir çığır demektir."

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahsin Kesici ise, üniversitede 735 öğrencinin eğitim gördüğünü, burslu öğrenci oranının yüzde 55 olduğunu kaydederek, "Üniversitemizin kapasitesi 3 bin öğrencidir. İkinci bir dil tercihi de öğrencilerimize sunuyoruz. Çağdaş eğitimin tüm gereklerini verdiğimiz üniversitemizde, en iyi olma konusunda çaba gösteriyoruz" dedi.

Tahsin Kesici, daha sonra tanıtım toplantısına katılan öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2006 Cumartesi 19:45:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?