6
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Eğitim Bir-Sen'den basın açıklaması

Gaziantep Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Zabit Kekeç, Türkiye'nin en önemli iki sorununun eğitim ve demokratikleşme olduğunu belirterek, iktidarın antidemokratik kesimlerin baskısına boyun eğmemesi gerektiğini söyledi.

Gaziantep Eğitim-Bir-Sen Şube binasında düzenlenen basın açıklamasında Şube Başkanı Zabit Kekeç, ülkenin en önemli iki sorununun eğitim ve demokratikleşme olduğunu belirtti. Kekeç, "Eğitim ve demokratikleşme sorunu çözülmeden ekonomik, demokratik, bürokratik, siyasal, kültürel hiçbir sorun çözülemez. Son yıllarda eğitimde önemli hamleler olmasına rağmen, sorunlar devam ediyor. Eğitimde altyapı, müfredat öğretmen gibi sistem sorunları var. Eğitimin en önemli sorunu kaliteli, özgür, erdemli insan yetiştirmektir. İktidar antidemokratik kesimlerin baskısına boyun eğmemeli. Eğitim ve özgürlüğü doğrudan etkileyen kavram, demokratikleşmedir. Çalışanlar ve ülkemiz açısından sivil anayasa tartışmaları bir fırsattır. Sivil ve demokratik bir anayasanın ülkenin önünü açacağına inanıyoruz” dedi.

Başkan Kekeç, "Yeni anayasada insan, birey, vatandaş ve devlet kavramları günümüz şartlarına göre yeniden tanımlanmalı, sivil toplumun özgürleşmesine katkıda bulunmalıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 13:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?