3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Burası şantiye değil okul!

Gaziantep’te 2005-2006 eğitim öğretim yılı start almasına rağmen bazı okulların tadilatları bitmediği halde ders başı yapması sonrası ortaya çıkan manzara öğrencileri korkuttu, velilerini endişeye sevketti.

Okulların tatile girmesiyle birlikte Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesi 50, Şahinbey ve Şehitkamil Belediyeleri ise 25'er okulun tadilatını yapma kararı aldı. İlçe belediyeleri tadilatları zamanında bitirse de Büyükşehir Belediyesi'nin 50 okulun tadilat ihalesini iptal etmesi ve yeniden yapması ile aradan geçen zaman yeni ders yılına okulların inşaat içerisinde girmesine neden oldu.

Kentte, Büyükşehir Belediyesi tarafından tadilatı yaptırılan okullardan başta Vali Muammer Güler İlköğretim Okulu, Şehit Mahmut Söylemez İlköğretim Okulu, Namık Kemal İlköğretim Okulu, Fehime Güleç İlköğretim Okulu, Şahinbey İlköğretim Okulu, Merkez Anadolu Lisesi, Ali Tutkun İlköğretim Okulu olmak üzere 20 civarında okulun sınıf, tuvalet ve dış cephe çalışması tamamlanmadı. Bu okullardda eğitim görecek öğrenciler, tadilatın içinde ders başı yaptı.

TUVALETE EVE GİDİYORLAR

Özellikle ilköğretim okulu bir ve ikinci sınıf öğrencileri tuvalet ihtiyaçlarını karşılayabilmek için öğretmenlerinden izin alarak evlerinin yolunu tutuyor. Tadilat çalışmalarının gecikmesinden dolayı hazır olmayan tuvaletleri kullanamayan öğrencilerin, sık sık tuvalet için izin istemeleri karşısında çaresiz kalan öğretmenlerinin çocukları evlerine yolladıkları belirtildi. Tadilat çalışmaları devam eden okulların ay sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiği belirtilirken, öğretmen ve öğrenciler inşaat çalışmaları nedeniyle oluşan gürültüden etkilendiği için ders saatlerinde sağlıklı ders yapamadıklarından şikayet ediyor.

İHALEYİ İPTAL ETTİK, GECİKME ONDAN

Okulların tadilatını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Önder Büdeyri ise, gecikmenin üzücü olduğunu ama bunun kanuni süreden kaynaklandığını ifade etti. İlk yaptıkları ihaleyi müteahhit firma ile yaşanan problemler nedeniyle iptal ettiklerini belirten Büdeyri, şunları söyledi:

"Üç belediye olarak okulların tatil olmasının ardından Milli Eğitim'e katkıda bulunmak adına ihtiyaç duyulan okulların tadilatını yapma kararı aldık. Bu doğrultuda çalışmalarımızı başlattık ve tespit edilen 100 okulun tadilatını üstlendik. 100 okulun 50'sinin tadilatını gerçekleştirme görevini de Büyükşehir Belediyesi olarak biz üstlendik. Okul tadilatı konusunda ihale açtık ve yaptık. Ancak, çeşitli sıkıntılar nedeniyle ihaleyi iptal edip yeni bir ihale açtık. Yeni ihalenin de bekleme süresi, askı süresi gibi kanuni zorunluluktan dolayı gecikme yaşandı. Üstlendiğimiz 50 okulun bir kısmı tamamlandı, bir kısmında çalışmalar devam ediyor. Bunlarında en kısa sürede bitirilmesi için çalışıyoruz."

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2005 Cuma 14:31:41
Güncelleme :16 Eylül 2005 Cuma 14:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?