4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Eğitim sancılı başlıyor

''Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'' kapsamında Gaziantepli işadamlarının ilde 25 trilyon lira harcamayla 500 derslik yaptırdığını belirterek, ''Şu anda yine 4 bin dolayında dersliğe ihtiyacımız var'' dedi. Atak, yaptığı açıklamada, 2005-2006 eğitim-öğretim yılının 12 Eylül Pazartesi günü başlayacağını anımsatarak, yeni döneme gerek Milli Eğitim Bakanlığı'nın projeleri, gerekse bunun kente yansıması açısından yeniliklerle girmiş olacaklarını söyledi.

Gaziantep'te 4 tane yeni Anadolu Lisesi açtıklarını, ilde şimdiye kadar olmayan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi'ni de yeni öğretim yılında eğitim ve öğretime sunacaklarını anlatan Atak, Gaziantep'in eğitimine önemli katkıda bulunulacağını ifade etti. Yeni ilköğretim okulları açmaya devam ettiklerini, Türkiye genelinde Eylül 2003'te başlatılan ''Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası''nın Gaziantep'te de başarıyla sürdüğünü belirten Atak, şöyle devam etti:

''Kampanyaya destek veren işadamlarına teşekkür ediyorum. İlimizde kampanya başarılı bir şekilde devam ediyor. Hayırsever işadamlarımızın yaptırdığı derslik 500'e yaklaştı. Toplam derslik sayımızı 5 bin gibi ifade edersek, yüzde 10'una tekabül ediyor. Bunun maliyeti 25 trilyon lira dolayında. Aynı zamanda 2004-2005'te bakanlığımız Gaziantep'e daha önce tarihinde görülmeyen miktarda ilköğretim yatırım ödeneği tahsis etti. Bunlarla 1000'in üzerinde derslik ihalesi yapıldı. Bunların birçokları bitti. Peyder pey açıyoruz. Önümüzdeki öğretim yılında da 10'a yakın ilköğretim okulu eğitim-öğretime girmiş olacak. Böylece Gaziantep'in en önemli problemlerinin başında yer alan derslik ihtiyacı kısmen de olsa giderilecek.''

350 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPACAK

Çok önemli mesafe almalarına rağmen halen derslik açığı yaşadıklarını belirten Fikret Atak, ''Gaziantep göç alan ve nüfus artışı fazla olan bir il. Şu anda yine 4 bin dolayında dersliğe ihtiyacımız var. İnşallah önümüzdeki bir iki yılda bunu telafi etmeye çalışacağız'' diye konuştu. İller arası nakil yoluyla gelenlerin yanı sıra yeni alınan öğretmenler sayesinde öğretmen açısından önemli problem yaşamadan eğitim-öğretime başlamış olacaklarını belirten Atak, şunları kaydetti:

 ''Şu anda bin 500 dolayında öğretmen açığımız var. Ama, yeni atamalarla bunu gidermeye çalışacağız. Bakanlığımız, bu yıl değişik branşlarda 20 bin sözleşmeli öğretmen alacak. Onlar da gelirse ihtiyacımızı asgari düzeye indireceğimize inanıyorum.'' Okul öncesi eğitime çok önem verdiklerini vurgulayan Atak, şehirde 2005-2006 öğretim yılında 250'nin üzerinde olan kadrolu okul öncesi öğretmene ek olarak bakanlığın 200 kadrosuz okul öncesi öğretmen tahsis ettiğini bildirdi. Atak, ''İlimizde 330 bin dolayında ilköğretim olmak üzere lise ve dengi okullarla birlikte 350 bin dolayında öğrenci söz konusu. 2005-2006 öğretim yılında daha başarılı bir öğretim yılı geçirmeyi umuyoruz'' dedi. Fikret Atak, ilköğretimde birinci ve beşinci sınıflarda müfredat değişikliği olduğunu anımsatarak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bastırılan yeni kitapların ücretsiz olarak öğrencilere dağıtılacağını sözlerine ekledi.

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 13:59:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?