4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

GSO'dan İtalyanca kursu

Gaziantep Sanayi Odası, İtalyan Kültür Merkezi iş birliğiyle İtalyanca dil eğitimi kursu açıyor. İtalyan Dil Eğitmeni Giuseppe Viglietti tarafından verilecek dersler, 15'er kişilik 4 sınıfta yapılacak. Kurs süresince 4 ayrı seviyede verilecek dersin toplamı 200 saat olacak. 17 Ekim 2005 Pazartesi günü başlayacak olan kursun son kayıt tarihi 10 Ekim 2005 olarak belirlendi. Organizasyon komitesi, kursa katılmak isteyenlerin son başvuru tarihine kadar Gaziantep Sanayi Odası'na başvurarak kayıtlarını yaptırmalarını istedi.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, başlattıkları bu kursla amaçlarının Gaziantep'te bilinen yabancı dil çeşitliliğini artırmak olduğunu söyledi. Koçer, üniversitede eğitim gören pek çok gencin gelecek kaygısı taşıdığının gerçek olduğunu belirterek, "Önceleri iş alımında üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek yeterliyken, artık büyük firmalar ikinci hatta üçüncü yabancı dili şart koşuyor. Fark yaratmada en çok tercih edilen yol; az bilinen bir yabancı dil öğrenmek" diye konuştu.

Koçer, kursun ayrıca İtalya ile geçen yıl başlayan ekonomik ilişkilere yeni bir ivme kazandırmasına yardımcı olacağını da ifade ederek, "İtalyanca rağbet gören bir dil. İtalyanca bilen elemana çok fazla ihtiyaç duyuluyor. Özellikle tekstil, turizm ve otomotiv sektörlerinde İtalyanca bilenler rakiplerine göre daha şanslı. AB yolunda önemli adımlar attığımız bu günlerde dil çeşitliliğini ön planda tutarak açmış olduğumuz bu kursun, tüm katılımcılara faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2005 Cuma 13:14:15
Güncelleme :7 Ekim 2005 Cuma 13:16:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?