4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

GTO: Eğitimde şirketlere büyük görev düşüyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Başkanı Zeki Yağcı, eğitimin desteklenmesi ve yaşanan sorunların giderilmesi için devletin yanında özel kurum, şirket ve bireylere önemli görevler düştüğünü belirtti.

Yağcı, yaptığı yazılı açıklamada, yeni eğitim-öğretim yılında tüm öğretmen, eğitimci ve öğrencilere başarılar diledi. Çocukların yetiştirilmesinin sadece eğitimcilerin sorunu olmadığını aynı zamanda anne ve babalara ciddi sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Yağcı, anne ve babaların eğitimcilerle işbirliği içerisinde olması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

''Çocuklara ve gençlere sahip çıkılmazsa bu boşluk başkaları tarafından doldurulacaktır. Buna fırsat verilmemesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerek. Eğitimin desteklenmesi ve yaşanan sorunların giderilmesi için devletin yanında özel kurum, kuruluş, şirket ve bireylere önemli görevler düşmektedir. Türkiye'nin AB'ye tam üye olma hedefi ile ilerlediği bir dönemde, devlete düşen görevler yanında özel şirketlere, bireylere ve topluma düşen bazı görevler bulunmaktadır. Bu pencereden bakıldığında eğitimcilerin omuzlarında hayli ağır bir yük, tarihsel bir sorumluluk bulunmaktadır. Bu sorumluluk, çağdaş dünyanın 'eğitimli insan'' tanımına uyan insanı yetiştirmektir."

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2005 Cuma 14:22:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?