3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

İşitme engelliye özel din adamı talebi

Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Tahiroğlu, hutbe ve vaazların işitme engellilere de aktarılabilmesi için "işaret dili" bilen din görevlilerinin yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. İşitme engellilere hizmet edebilecek yeterliliğe sahip din görevlisinin olmadığını belirten Tahiroğlu, bu eksikliğin giderilmesi için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini bildirdi.

Ahmet Tahiroğlu, işitme engellilere hizmet sunacak din adamlarının mutlaka özel bir eğitimden geçmesi gerektiğine dikkat çekti. Dini konularda halkın bütün kesimlerine hizmet verilmesinin şart olduğunu vurgulayan Tahiroğlu, "İşitme engellilerimiz de bu toplumun bireyleri. Onların da camilere gelerek hutbe ve vaazları dinlemek en doğal hakları. Ancak ne yazık ki, bu konuda din adamlarımıza eğitim verilmiyor. Özel eğitim almış din adamlarımızın biran önce yetiştirilmesi lazım. Onların sessiz dünyasına bir nebze de olsa dini bilgiler verilmeli" dedi.

Toplumdaki tüm özürlülere kucak açılması gerektiğini belirten Tahiroğlu, özürlü vatandaşların çoğu zaman toplumdan dışlandığını kaydetti. Toplumun değişik alanında kendine yer bulamayan özürlülerin en azından camilerde ve din görevlilerinin yanında değer bulacağını ifade eden Tahiroğlu, Avrupa Birliği'ne adım atan Türkiye'de bu tür hizmetlerin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Din görevlilerinin aydın olması gerektiğine işaret eden Tahiroğlu, "Herkes gücü yettiği kadar dinini öğrenmeli. Ehliyetli ve likayatli olmalı. Bilgi çağında yaşıyoruz. Teknolojiye önem vermeli. Bu Dinayet'te büyük eksiklik. Dinayet kendini yenilemeli. Bilgi ve teknolojiye ayak uyduran din adamları yetiştirmelidir." diye konuştu.

Kayseri Müftülüğünün işaret dili bilen din görevlisi aramaya başladığını, ancak sadece Kayseri'nin bu işe el atmasının yeterli olmadığını bildiren Tahiroğlu, esas görevin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın olduğunu söyledi

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 11:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?