4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Öğretmenlerden tebeşirli eylem

Gaziantep'te, Türk Eğitim-Sen'e üye bir grup öğretmen, Atatürk Anıtı önüne tebeşir bırakarak Milli Eğitim Bakanlığı'nı protesto etti.

Sorunlarını duyurmak için Demokrasi Meydanı'nda toplanan Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi'ne üye öğretmenler, hükümeti ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı göreve çağırdı.

Türkiye'de öğretmenlerin ekonomik haklar ve çalışma koşulları açısından dünyadaki meslektaşlarından kötü durumda olduklarını kaydeden Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, binlerce öğretmenin de görevde yükselmeler, tayin ve nakiller nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'yla davalı olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin sadece 24 Kasım'da hatırlandığını savunan Avan, "Bu günde ülkeyi yönetenler başta olmak üzere pek çok kişi ve kurum göstermelik törenlerle Öğretmenlik Günü'nü kutlayacak ama buna rağmen öğretmenlerin yaraları sarılmayacak ve çığlıkları sahipsiz kalacak" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğretmenler toplu olarak Atatürk Anıtı'na tebeşir bıraktı.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 16:32:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa ERALP IP: 81.215.185.xxx Tarih : 29.11.2005 10:42:02
öğretmenlerin böyle ağlaması hiç bitmez zaten. ben memur değilim ama memurların içinde en kısa ve en rahat mesiye onlar sahipler toplasanız 8 saat mesaiye göre ancak 80 gün çalışıyorlardır 1 milyarın üzerinde maaş alırlar ama hala ağlarlar. dünyadaki meslektaşlarından az para alıyorlarmış bizim neremiz dünya standartlarındada öğretmenlerimiz dünya standartlarında olsun ayıp yav yeter artık ağlamayı eylem yapmayı bırakında adam gibi işinizi yapın biraz...