4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Üniversite ve sanayi odasından işbirliği

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencileri, Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO) girişimleri sonucunda haftada 2 gün sanayide çalışabilecek.

GSO Başkanı Nejat Koçer, sanayinin teknolojik yönden sürekli gelişimi ve yeni teknolojilerin izlenmesi zorunluluğunun sanayi ile üniversiteyi birlikte çalışmaya zorunlu kıldığını vurgulayarak, "Üniversitede okuyan öğrencilerimizin sanayi deneyimini kazandırmak, sanayide gelişmelerini sağlamak, yeni teknolojilerin takibini yapabilmek ve uygulama dönemi içerisinde elde ettiği deneyimleri üniversiteye aktarmalarını sağlamak amacıyla böyle bir uygulama başlattık" dedi.

Projenin Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencilerine yönelik olarak başlatıldığını da belirten Koçer, "Projeye dahil olmak isteyen Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencilerimiz haftada 2 gün olmak üzere sanayide çalışma imkanı bulacaklar. Sanayide çalışacak tüm öğrencilerimizin ulaşım masrafları da üniversitemiz tarafından karşılanacak. Konuya ilgi duyan sanayicilerimizin de Odamız Genel Sekreterliği'ne başvurmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Koçer, ayrıca başlattıkları bu proje ile üniversite-sanayi işbirliğinin daha özendirici boyutlara taşınacağını ve bu proje ile sanayicinin imkanının, öğrencinin de işgücünün kullanılacağını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 15:49:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?