4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

"Nokta kadar lekem yoktur"

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Dr. Ali Yılmaz, operasyon düzenlenen bir iş yerinin sahibiyle o sırada ikinci katta tavla oynadığı iddialarına cevap verirken, "Güneş balçıkla sıvanamaz. Nokta kadar lekem yoktur" dedi.

Yılmaz, göreve başladığının ikinci günü düzenlediği basın toplantısında, Gaziantep'te suç oranlarını asgariye düşürmek için dürüst, başarılı ve devletini, milletini severek çalışacağını söyledi.

Polisin sokaklara hakim olması gerektiğini, aksi halde sokaklara başkalarının hakim olacağını ifade eden Yılmaz, "Uyuşturucu, asayiş ve bölücülükle, kanunsuzluğu yaşam biçimi haline getirmiş insanlarla mücadele edeceğiz. Hiçbir mazeretimiz halkın huzur ve güvenliğini sağlamaya engel değildir. Halkla bütünleşeceğiz. Sokaktaki her vatandaşla görüşeceğiz. Halkın desteğini almayan hiçbir teşkilatın başarılı olması mümkün değildir. Yöneticilik bir bilim ve aynı zamanda sanattır. Elimizdeki imkanlar ve malzemeler eksik de olsa, helvayı yapacağız. Kaliteli malzeme olursa, kaliteli helva olur" diye konuştu.

Olaylara ön yargılı yaklaşmayacağını, önemli olan doğruyu ve hakkı bulmak olduğunu söyleyen Yılmaz, "Halka hizmet etmek, hakka hizmet etmektir. Hastalığı teşhis edersek, tedavisi bizdedir. Hiçbir siyasi partinin, kuruluşun adamı olmayacağım. Ben tüm halkın emniyet müdürüyüm. Dürüst olacağız" şeklinde konuştu. Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, operasyon düzenlenen bir iş yerinin sahibiyle o sırada ikinci katta tavla oynadığı iddialarına cevap verirken, hiç bir lekesi olmadığını ifade etti. Meslek hayatında uyarı ve kınama almadığını, zamanı gelince terfi olduğunu anlatan Yılmaz, şöyle söyledi:

"Bugüne kadar 100'e yakın maaş ve 90'a yakın taltif aldım. Bundan da gurur duyuyorum. Terör, narkotik, güvenlik gibi çok hassas yerlerde görev yapmama rağmen başarılı oldum. Hakkımda çıkan iddiaya konu olan olay esnasında, benim o birimin başında olan bir kişiydim. Tüm kamu kurum kuruluşlarının elektronik ihtiyaçlarını karşılayan bir iş yeriydi. Operasyonu yapan arkadaşlara görevlerini yapması talimatını bizzat ben verdim. O zaman hakkımda soruşturma açıldı. İçişleri Bakanı Sadettin Tantan dönemiydi. Olayda hiçbir suçum olmadığı soruşturma sonucunda ortaya çıktı. Nokta kadar kara lekem yoktur. Lekeli bir emniyet müdürünüz yok. O olaydan dolayı değil bir başka organize suç örgütüne yönelik düzenlediğim operasyon sonucu Bornova Polis Okulu'na tayin oldum. Güneş balçıkla sıvanmaz. Hizmete aday olarak buraya geldim. Allah utandırmasın. Gitmeye değil, kalmaya geldim. Emekliliğime 10 sene var. 10 sene görev yapacakmış gibi buraya geldim."

Emniyet Müdürü Dr. Ali Yılmaz, bu tip haber yapan kişiler hakkında tüm kanuni haklarını arayacağını belirterek, "Bu arkadaşlar bana ulaşsaydı, gerçeği öğrenirlerdi. Kanunsuzluğu meslek edinmiş kişilerin verdiği bilgilerin uzantısıyla haber yapılması doğru değil" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 15:03:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?