6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Gazilik ünvanı kutlamaları

Gaziantep'e Gazilik ünvanı verilişinin 87. yıldönümü törenle kutlandı. Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, "Bu yılki törenlere İstiklal Madalyası ile birlikte girmenin gururunu yaşıyoruz" dedi.

Demokrasi Meydanında yapılan törende, Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı ve Baro Başkanlığı Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yanı sıra şiirler okundu.

Vali Süleyman Kamçı, Gaziantep savunmasının, 6 bin 317 adsız kahramanın şehadeti ile tarihe nakşedilmiş bir destan olduğunu belirterek, "Bugüne kadar coşkuyla kutlanan Gazilik ünvanı verilişinin 87. yıldönümü bu yıl daha da büyük bir önem kazanmıştır. Çünkü TBMM'ne tarafından İstiklal Madalyası resmen kentimize verilmiştir. Madalyanın verilmesi konusunda çaba gösteren iktidar ve muhalefet parti milletvekillerine teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar İstiklal Madalyası gönlümüzdeydi. Ama artık bu madalya göğsümüzde olacak. TBMM tarafından kabul edilen İstiklal Madalyası resmen kentimize verilmiştir. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı Halk Oyunları ekibi tarafından gösteri yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 11:14:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?