6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

107 kişi sobadan zehirlendi

Gaziantep'te iki gündür etkili olan orta şiddetli poyraz nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 107 kişi, çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre Gaziantep kent merkezinde bulunan çok sayıda mahalle ve Oğuzeli ilçesine bağlı köylerde gece esen poyraz nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından birçok aile zehirlendi. Sobadan zehirlendiklerini fark eden bazı aileler kendi imkanlarıyla, bazıları da evlerine gelen sağlık ekipleriyle Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi ve Çocuk Hastanesi'ne ulaştı. Gece gelmeye başlayan ve sabah saatlerinde de hastanelere getirilen toplam 107 kişiden bazıları oksijen verilerek evlerine gönderildi. Hayatı tehlikesi olduğu için gözlem altına alınan birçok vatandaş ve çocukların tedavileri ise devam ediyor.

Gaziantep'te defalarca soba zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan vatandaşlar uzmanların uyarılarını dikkate almayınca tekrar hastanelik oluyor.

Sobalarını söndürmeden uykuya dalan vatandaşlar, faciaya davetiye çıkarıyor. Her yıl onlarca vatandaşın ölümüne sebep olan soba zehirlenmeleri nedeniyle Gaziantep polisi aralık ayında soba zehirlenmelerine karşı uyarıcı broşürler dağıtmıştı.
Sobadan zehirlenen 3 çocuğunu hastaneye getiren Akgül Köse, daha önce de sobadan zehirlendiklerini anlatarak, "Gece rahatsızlanan çocuklarımızı Oğuzeli Devlet Hastanesi'ne götürdük. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından bizi Gaziantep Çucak Hastanesi'ne gönderdiler. Şu anda çocuklarımın durumu iyi sayılır. Daha önce de sobadan zehirlenen çocuklarımı hastaneye getirmiştim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 18:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?