6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

2007'de hırsızlık zanlılarına ağır darbe

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 2007 yılında hırsızlık olaylarına karşı düzenlenen çok sayıda operasyonda 502 hırsızlık zanlısı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Alınan önlemler sayesinde 2007 yılında hırsızlık olayları yüzde 43 oranında azaldı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 2006 yılında 2 bin 439 ikametten hırsızlık olayı gerçekleşirken, 2007 yılında alınan önlemler sayesinde bu rakam bin 397'ye düştü. Bu ve benzeri olaylarla ilgili hummalı çalışmalar yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince 2007 yılında hırsızlık şebekelerine karşı 4 ayrı büyük operasyon düzenlendi. Matkap, Vurgun, Maske ve Balkon adı verilen operasyonların yanı sıra diğer hırsızlık olaylarına karşı düzenlenen operasyonlarda çok sayıda hırsızlık zanlısı gözaltına alındı. 2007 yılında yapılan başarılı operasyonlarda Türkiye'nin 15 ayrı ilinde hırsızlık yapan şebekeler de çökertildi. Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Kilis, Erzincan, Düzce, Gümüşhane, Tokat, Konya, Kırşehir, Bursa, Yozgat, Eskişehir, İzmir ve Burdur illerinde hırsızlık yaptığı tespit edilen iki ayrı şebeke üyesinden 24'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2007 yılında yapılan bütün operasyonlar sonucunda ise 502 hırsızlık zanlısı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2007 yılında Diyarbakır ve Osmaniye illerinden hırsızlık yapmak için Gaziantep'e gelen çok sayıda hırsızlık zanlısına ise göz açtırılmadı. Kent merkezine geldikten sonra takibe alınan bütün hırsızlık zanlıları tek tek suçüstü yakalanıp adli makamlara gönderilerek cezai işlemleri yapıldı.

Öte yandan hırsızlık olaylarında en ağır ceza, balkondan veya kapı kilidi açarak hırsızlık yapan bir şebekeye verildi. 2007 Haziran ayında düzenlenen operasyonda 4 kişiyi gözaltına alan polis, uzun süren araştırmaların ve incelemelerin ardından şebeke üyesi olduğu öğrenilen 2 kişinin zorla çocuklara hırsızlık yaptırdığını ortaya çıkardı. Bu olayla ilgili gözaltına alınan ve şebeke üyesi olduğu öğrenilen 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Gerçekleşen olaylarla ilgili yapılan istatistiklerde suç sayısının azaldığı, olayların aydınlanma oranının yükseldiği dikkat çekerken, tutuklanma oranlarının artması ve suç örgütlerinin çökertilmesi vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 13:51:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?