4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

5 başkan Antep'te buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, iyi bir belediyecilik hizmeti vermek için belediyeler arası diyaloğun geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

5 Büyükşehir Belediye Başkanı'nın 3 ayda bir gerçekleştirdiği toplantıların sonuncusu Gaziantep'te yapıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in ev sahipliği yaptığı Tilmen Oteli'ndeki toplantıya; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, belediyeciliği daha etkin bir şekilde yapabilmek için böyle toplantılara önem verdiklerini belirterek, "Toplantılarımızda, belediyelerin halka daha iyi nasıl hizmet verebiliriz konularını tartışıyoruz. Toplantının sonuncusuna ev sahipliği yapmak kentimiz açısından çok önemlidir" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ise, karşılaştıkları tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen, halka modern belediyecilik hizmeti vermeye çalıştıklarını dile getirerek, "Yerel Yönetimler Yasası çıktı ama kaynak ve yetki bakımından istenilen düzeyde değil. Gelir Yasası da çıkmadı. Bu yasanın en kısa sürede çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de büyük şehirlerin karşılaştıkları sorunların bazı noktalarda ortak olduğunu vurgulayarak, "Çözmü de ortak hareket etmekten geçiyor. Bugün çoğu belediye hizmet üretebilmek için Ankara'dan izin almak zorunda kalıyor" şeklinde konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, bu toplantıların çalışmalarına yön verdiğini, sorunların çözümü yolunda birlikte adım attıklarını kaydederken, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise bu tür toplantıların hizmette birbirleriyle yarışan belediyeler oluşturduğunu ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 14:34:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?