3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Anahtarcılar Derneği kuruldu

Anahtarçılar Derneği'nin Basınla Buluşması Türkiye'de iki anahtar fabrikasından birinin sahibi olan Güler Anahtarları Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Güler, Türkiye'de hırsızlık yapanların anahtarcılar olmadığını söyledi. Güler, fabrikalarının Anahtarcılar Derneği'ne üye olmayanlara malzeme vermeyeceğini söyledi.

Güler, Gaziantep'te Türkiye Anahtarcılar ve Çilingirciler Derneği Gaziantep Şubesi'ne bağlı üyeler ile bir araya geldi. Üyeleri ile meslek alanındaki son gelişmeleri konuşarak bir takım bilgilendirme yaptıklarını belirten Güler, sanayi ve oda işbirliği açısından bir araya geldiklerini kaydetti.

Eski dönem anahtarcılığın artık elektronik döneme geçtiğini ifade eden Kemal Güler, yeni gelişmeleri üyelerine aktardığını bildirdi. Meslekteki yeni ürünleri tanıtarak üyelerin de bu gelişimlere ayak uydurmasını istediklerini açıklayan Güler, Uzakdoğu ülkeleri ile rekabet etmeye çalıştıklarını belirtti.

Sektör olarak Balkanlar'ın en büyük anahtar fabrikasının Türkiye'de olduğunu vurgulayan Güler, fabrika olarak Türkiye'de artık bir marka olduklarını vurgulayarak bu anlamda ülke ekonomisine büyük katkı sağladıklarını söyledi.

Türkiye'de hırsızlığı yapanların kesinlikle anahtarcılar olmadığını belirten Güler, "Anahtarcılar kesinlikle hırsızlık yapmaz. Tabi istisnalar hariç. Biz anahtarcılığın saygınlığını yeniden kazandırmaya çalışıyoruz" dedi.

Davut Uçar / Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 20:57:44
Güncelleme :22 Aralık 2005 Perşembe 13:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer faruk demir IP: 78.168.9.xxx Tarih : 22.01.2009 20:36:30

bende meslegini seven ve gururla yapan bir gencim ve tek çalışıyorum ve dernege kayıt olmak istiyorum