4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Antep yemekleri görücüye çıkıyor

Mutfağıyla dünyaca ünlü Gaziantep'te, bu yıl ilk kez yemek festivali düzenleniyor. Gaziantep, 1. Gurme (Yemek) Festivali ile, Katalan Mutfağı Enstitüsü'nden Pablo Martin Asuero, ABD'den Yemek Yazarı Viviana Carballo ve Mary Işın, Gazeteci Andrew Finkel, Slow Food Türkiye Temsilcisi Francis Marciano ve Türkiye'de yayın yapan çeşitli gazetelerin köşe ve yemek yazarlarını ağırlayacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep mutfağının lezzet mirasına sahip çıkmak, yöresel tatları tüm ülkeye ve dünyaya tanıtmak hedefiyle bu festivali düzenleyeceklerini belirterek, "Gaziantep, yemek turizmi yaratacak kadar son derece zengin ve kendine özgü bir mutfak kültürü var. Gaziantep mutfağı bilinenin aksine kebap, baklava ve fıstıktan ibaret değil, mevsimine göre meyve ve sebezlerin, tahılların birarada kullanıldığı son derece sağlıklı tencere yemeklerini de içeren zengin bir mutfaktır. Mutfağımız, keşfedilmeyi bekleyen bir hazine gibidir" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği, Ticaret Odası ile Sanayi Odası iş birliğiyle yapılacak olan 1. Gaziantep Gurme Festivali, 16 - 18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2005 Cuma 13:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?