4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Antep'in kurtuluşunun 86. yıldönümü

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü sebebiyle yapacakları etkinlikleri tanıtarak Gaziantep savunmasının gelecek nesillere aktarılmasını amaçladıklarını söyledi.

GTO'da düzenlenen kurtuluş etkinlikleri tanıtım toplantısına GTO Başkanı Mehmet Aslan, GTO Yönetim Kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan Aslan, yeni yetişen neslin mutlaka geçmişini iyi öğrenmesi gerektiğini ifade ederek, "Geçmişini iyi bilmeyenin geleceğini iyi kuramayacağı kanaatindeyiz. Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü sebebiyle yeni neslin kendi tarihlerini daha iyi öğrenip anlamasına olanak sağlamak amacıyla Gaziantep savunmasını günümüze taşımaya çalıştık ve bu çerçevede birçok sosyal ve kültürel etkinliğe imza attık. Gaziantep savunmasının gelecek nesillere ve ülkemiz insanına aktarılmasını amaçlıyoruz" dedi.

Araştırmacı gazeteci yazar Can Dündar'ın danışmanlığında geçen yıl GTO tarafından hazırlattırılan 52 dakikalık 'Kefen Bayraklı Kale; Gaziantep' isimli belgeselin gösteriminin yapılacağı kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde, 'Çeşitli Yönleriyle Gaziantep Savunması' konulu konferans, Antep türkülerinin de yer alacağı Türk halk müziği konseri, Gaziantep ve Fransız arşivinden derlenen 'Gaziantep Fotoğrafları' sergisi düzenlenecek.

Gaziantep savunmasına önderlik eden Şahinbey, Karayılan ve Şehitkamil'in yakınlarına onur ödüllerinin verileceği bir tören de düzenleyeceklerini açıklayan Aslan, "Buradaki amacımız, Kurtuluş mücadelesinde canını veren insanlarımızın hatırlanmasıdır. Kurtuluşumuzda önderlik edenlerin yakınlarını bulduk. Onların anısına yakınlarına plaket ve ödül vereceğiz. Ayrıca, Fransızların çektiği fotoğrafları da ilk kez sergileyeceğiz. Biz bütün bu çalışmalarımızı, bize bu toprakları bırakanların hatırlanması ve yaşatılması için yapıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 15:36:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?