3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Doğan'dan Güzelbey'e eleştiri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Celal Doğan, seçimlerden sonra ilk kez belediye hizmetlerini eleştirdi.

Celal Doğan, doğal gazın bugünün değil, 1991 yılının projesi olduğunu vurgulayarak, "Doğalgaz, Organize Sanayi Bölgesi'yle birlikte yapılmadığı taktirde Gaziantep halkının en fazla yüzde 13'ü doğal gazdan yararlanabilir. Doğalgazda Organize Sanayi Bölgesi alelacele ihale edildi. Kar edilecek yer orasıdır, şehir zarar eder. İkisini hamurlayıp, doğalgaz firması alsaydı, Gaziantep'in yüzde 50'sine doğalgaz giderdi. Yoksa şimdi yüzde 13'üne gidecek. Çünkü halkın çoğu tezek yakıyor. Odun alacak parası yok. Doğalgazda Organize Sanayi Bölgesi, Büyükşehir'e kazık atmıştır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in görevde olduğu 2 yıllık sürede yapılanları da eleştiren Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Doğumevi Kavşağı'nın yapılmasına itirazım yok. Ben kavşakların yapılacağı tarihte de konuştum. 'Kavşaklar bir şartla yapılır. Maarif Kavşağı'nda Keyvanbey Pasajı, Baklava Palas'ı ve Sanayi Odası'nı yıkar, yonca yaprağı yaparsan olur, yoksa olmaz' demiştim. Yaparsan böyle olur, o da çocuk parkı olur."

Bazı sivil toplum örgütlerinin karşı çıktığı 100. Yıl Kültür Parkı'nda Okyanus Parkı Projesi'ne de değinen Doğan, "100. Yıl Kültür Parkı Gaziantep'in gururu ve akciğeridir. Ben bir şey diyemem. Gaziantep halkı sahip çıkmalıdır" şeklinde konuştu.

Celal Doğan, Büyükşehir Belediyesi ile MNG İnşaat'ın mahkemelik olmasına neden olan Şıra Han ile ilgili de şunları söyledi, "Bu kadar konuşuyorlar. 130 yıllık hanı restore ettim ve orada öyle duruyor. Bırakın yapacaklarınızı, yaptıklarımı kullanamıyorlar" açıklamasında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 14:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?