4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Elif'e de başkan sahip çıktı

Gaziantep'te, barınma sorunu yaşadığı için eğitim hayatına devam edemeyen Elif Avcı'ya Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey sahip çıktı. Güzelbey, Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) yetkilileriyle görüşerek, Elif'in koleje kabulünü sağladı.

Pansiyon olmadığından dolayı lise öğrenimini sürdüremeyen Aysel Küçük'ten sonra Elif Avcı da aynı sorunlardan dolayı lise öğrenimini sürdüremeyerek köyüne geri döndü. Aceroba Köyü'nde yaşayan Elif, bir süre önce yardım eli uzatılan Aysel Küçük gibi okumayı çok istediğini belirterek, kendisine de yardım edilmesini istedi. Aysel Küçük'e destek vererek, okumasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, aynı duyarlılığı Elif Avcı için de gösterdi.

Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'la konuyu paylaşan Güzelbey, Elif'in GKV tarafından okula kabul edilmesini sağladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Ersoy, diğer okul yöneticileri ve kız öğrencilerle birlikte Elif'in köyüne gitti.

Şehitkamil İlçesi Aceroba Köyü'nde karşısında Güzelbey, GKV yöneticileri ve kız öğrencileri gören Elif şok geçirdi. Anne ve babası olmayan, eniştesinin destekleriyle ilköğretimini tamamlayan Elif Avcı, kendisini okula götürmek için gelen kız öğrencileri kucaklayarak dakikalarca ağladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, eğitimde fırsat eşitliğini ülke olarak yakalamak zorunda olduklarını belirterek, "Elif gibi öğrencilerimizin eğitim öğretim hayatına devam edebilmeleri için gerekli altyapıları oluşturmak bizlerin görevi. Elif'te büyük bir medeni cesaret görüyorum. Onun bu azmi kendisine okul yolunu yeniden açtı. Büyükşehir Belediyesi olarak Elif'in eğitim giderlerini karşılamak istiyoruz. Sağlıklı nesiller yetiştirmek bizim asli görevimiz" dedi.

Kız çocuklarının okuması gerektiğini söyleyen GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, "Gaziantep Kolej Vakfı'nın temel amacı Elif gibi çocuklarımızı topluma kazandırmaktır. Elif kızımızın bütün giderlerini ve eğitim öğretim süresince masraflarını vakfımız karşılayacaktır. Eğer üniversiteyi de kazanırsa kendisine üniversite yaşamı boyunca kurumumuz tarafından burs verilecektir" diye konuştu.

Yeniden eğitimini sürdürmesi için kendisine kucak açanları mahcup etmeyeceğini belirten Elif Avcı, Güzelbey, GKV yöneticileri ve kız öğrencilerle birlikte köyünden ayrılarak, eğitimini sürdüreceği okula geldi.

Sevinç gözyaşları döken Elif Avcı, "Ben GKV'nin önünden her zaman geçerdim. 'Acaba Allah'ım kısmet eder de böyle bir okulda okuyabilir miyim? diye hayal ederdim. Bugün düşlerim gerçek oldu. Belediye Başkanımız Asım Bey imdadıma yetişti. Nüket annem elimden tuttu. Ben de bu okula ve bu insanlara layık olabilmek için okulumun hakkını verecek ve dereceyle mezun olacağım. Bana güvenenleri utandırmayacağım" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 17:17:21
Güncelleme :19 Ekim 2005 Çarşamba 14:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?