4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Emre bebek kurtarılamadı

Gaziantep'te 2 hafta önce dünyaya gelen dördüz bebeklerden biri bakımsızlık ve yetersiz beslenmekten dolayı öldü. Hastalanan diğer 3 bebek, bir özel hastanede kuvöze alındı.

2.5 yıllık evli olan Arzu ve Mustafa Karlıoğlu çiftinin 2 hafta önce dünyaya getirdikleri dördüz erkek bebek sevinci kısa sürdü. Enes, Cesur, Cengiz ve Emre ismi konulan bebeklerden Emre, 2 gün önce aniden rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı.

Emre bebek, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Dördüz bebeklerden Emre'nin ölümünden bir gün sonra diğer 3 bebek de rahatsızlanınca baba Mustafa Karlıoğlu, bebekleri özel bir hastaneye kaldırdı. Kuvöze alınan bebeklere ilaç tedavisi uygulanmaya başlandı.

Baba Mustafa Karlıoğlu, Emre'den sonra diğer 3 bebeğini de kaybetmekten korktuğunu belirterek, "Henüz iş bulamadım. Anne sütü yeterli olmadığı için hazır mama alarak bebekleri beslemeye çalıştık. 33 YTL'lik bir mama 1 günde bitiyor. İşsiz olduğum için tefecilerden faizle para almak zorunda kaldım. Eğer para bulamazsam ölecekler" dedi.

Özel hastaneye kaldırılan bebeklerin tedavisini üstlenen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Dr. Levent Erdoğan, düşük kilolu bebeklerin uzun süre kuvözde kalması gerektiğini ifade ederek, "Bebekler gıdasızlıktan ve bakımsızlıktan rahatsızlanmış. Şu anda kuvözde tedavilerini sürdürüyoruz. Anne sütüyle beslenene kadar kuvözde kalması gerekiyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 16:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Lale Özdemir IP: 85.1.49.xxx Tarih : 23.03.2007 17:35:36
Emre kurtulamadi diye cok üzüldüm.ama umudunuzu kesmeyin.allah size kaldiramayacaginiz yük vermez.allaha dua ederek hersey yolunda gidecegini düsünüyorum.allah size mutlaka bir yol gösterecektir.umudunuzu sakin ama sakin kesmeyin Ben 12 yasindayim ve allahtan ümidimi hic kesmedim olmasa bile allhtan ümidimi kesmicemde.sizin icin hergün dua edecegim!!!