6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

G.Antep'in ulaşım sorunu çözülüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, bir süredir devam eden ulaşım sorununun yeni aldıkları otobüslerin hizmete alınmasıyla Nisan ayı başında çözüme kavuşturulacağını bildirdi.

Güzelbey, Cıncık Lokantası'nda yaptığı "Ulaşım" konulu değerlendirme toplantısında, ulaşımda yaşanan sıkıntılara son vereceklerini belirtti. Şu anda 20 otobüs aldıklarını ve önümüzdeki günlerde de 80 otobüs daha alacaklarını ve alınacak otobüslerin Nisan ayı başında hizmete sokulacağını kaydeden Güzelbey, "Kentteki ulaşım sorununu yeni aldığımız otobüslerin hizmete alınmasıyla, Nisan ayı başında çözeceğiz. Şimdilik kiraladığımız ve kendi malımız olan eski otobüslerle sorunu geçici olarak çözdük ama çalışan otobüsler Gaziantep'in imajına yakışmıyor. Alacağımız yeni otobüslerle halkımıza konforlu, rahat bir ulaşım imkanı sağlayacağız" dedi.

Ulaşım konusunda vatandaşı mağdur etmemeye çalıştıklarını kaydeden Güzelbey, "Bir süredir otobüs şoförleri belediye önünde eylem yapıyor. Biz bunların 3 milyon YTL tutarındaki kıdem tazminatlarını ödedik ve ulaşım ihalesini alan firmada da işbaşı yapmaları konusunda anlaştık. Şoförlerin bselediyemizden alacağı tek kuruş dahi kalmadı. Biz belediye önünde eylem yapan şoförlere iş veriyoruz, ancak sendika yönetimi şoförlere işbaşı yaptırmıyor. Bu anlayışla hem şoförler hem halk mağdur oluyor. Ben buradan şoförlere sesleniyorum; ulaşım ihalesini alan firma 80 yeni şoför daha alacak, gidip başvurunuzu yapın ve işinize bakın. Ama şoförler ihaleyi verdiğimiz firmanın otobüslerinde değil, belediye otobüslerinde çalışmak istiyorlar. Yani onlar 'On dönüm bostan, yan gelip yat Osman' diyorlar. Osman da öldü bostan da. Şoförler, kendilerini yanlış yönlendirenlere kulak asmamalı" diye konuştu.

Güzelbey, ulaşım konusunda spekülasyonlara girildiğini, herkesi aklıselim davranmaya davet ettiklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 13:43:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eyüp teyyar IP: 88.247.76.xxx Tarih : 18.07.2008 12:11:52

başkanımıza teşekkürler