4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

G.Antep'te bayram tedbirleri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi'nin, Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarını tamamlayarak, vatandaşların bayramlarını huzurlu ve sağlıklı bir ortamda geçirebilmeleri amacıyla gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi'nden yapılan açıklamada, belediye sorumluluk alanında olan tüm cadde ve sokaklarda gerekli düzenlemelerin yapılarak vatandaşların bayramda ve bayram sonrasında daha rahat bir ortamda alışverişlerini yapmalarının sağlandığı belirtildi. Dilenciliğe, işportacılığa, kaldırım ve cadde işgallerine müsaade edilmeyeceğinin kaydedildiği açıklamada, "Yapılan bu çalışmalarla halkımızın aileleriyle gece geç saatlere kadar yapacakları bayram alışverişinde yaşanacak olumsuzlukların önlenmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca sağlıklı gıda tüketimi için 4077 sayılı kanun gereği etiketsiz mal satışlarını önlemek amacıyla özellikle kuru gıda, şekerleme ve diğer gıda satıcılarına yönelik gerekli denetimler artırılmıştır. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından Aralık ayı başından itibaren yapılan çalışmalar bayram süresince devam edecektir" denildi.
İlçe belediyeleriyle ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucunda belirlenen Kurban Satış ve Kurban Kesim Yerleri dışında hiçbir şekilde satış ve kesimlere müsaade edilmeyeceği ifade edilen açıklamada, kurban satış ve kesim yerleri şu şekilde sıralandı:

"Bu bölgelerdeki yaya ve araç trafiğindeki artışlar göz önüne alınarak buralarda çekiciler ve motorize ekipler görevlendirilmiştir. Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerimizde; Umut Uzay Çatılı Pazar Yeri yanı boş alan, D.D.Y girişi yaya tüneli yanı, 80. Yıl İlköğretim Okulu yanı boş alan, Et Balık Kurumu civarı, Güvenevler Uzay Çatılı Pazar Yeri karşısı, Emek Uzay Çatılı Pazar Yeri arkası, Gazikent Uzay Çatılı Pazar Yeri karşısı boş alan, Umut uzay çatılı pazar yeri, Kırkayak özgürlük parkı arkası belediye kreşi, Gaziantep Lisesi arkasında bulunan otopark yıkama yeri, Karataş toplu konut mevkii kooperatif idare binası bahçesi, 23 Nisan Mahallesi uzay çatılı pazar yeri, Şahinbey Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, Yavuz Sultan Selim Caddesi halk ekmek fabrikası bahçesi, Şahinbey Belediyesi Makine Sanayi Müdürlüğü içi, Mehmetçik İlköğretim Okulu içi, Bahattin Kayalı İlköğretim Okulu, 500 Evler Kocatepe İlkögretim Okulu, Kurbanbaba Sağlık Ocağı yanındaki boş alan, Cengiz Topel futbol sahası, Atatürk Lisesi bitişiğindeki köylü garajı, Keleşhoca mağarası içi."

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can da, belediye tarafından ilçe genelinde bayram günü 75 bin adet kurban poşeti dağıtacaklarını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 18:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?