4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Halı deseni eğitim kursu

Avrupa Birliği ile İş-Kur'un desteklediği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Ticaret Odası'nın ortak projesi olan Halı Deseni Eğitim Kursu törenle açıldı.

GTO Başkanı Mehmet Aslan, işletmelerin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için bu tür kurslara önem verdiklerini söyledi. Aslan, günümüzde vasıfsız insanların iş bulma imkanının zorlaştığını ifade ederek, "Yoğun teknoloji kullanılarak ekonomik faaliyetler yürütülmektedir. İşletmelerin kalifiye eleman ihtiyacını gidermek ve işsizlerimize iş bulmak amacıyla bu tür eğitim programlarına önem veriyoruz. Bu program kapsamında ayrıca halı işletmelerinde istihdam edilenleri de eğitiyoruz. Geçen yıldan bu yana yürüttüğümüz Bilgisayarlı Halı Deseni Eğitim Programı ile sektörün kalifiye ara eleman ihtiyacını karşılama yolunda önemli adımlar attık. 40 kişinin kurs göreceği programa 420 kişinin başvurması, ne kadar doğru bir proje olduğunu ortaya çıkarıyor. Kurs 3.5 aylık dönemler halinde tekrarlanacak" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de GTO ile birlikte yürüttükleri Bilgisayarlı Halı Deseni Eğitim Programı'nın Gaziantep için çok önemli bir etkinlik olduğunu kaydetti. Türkiye'nin halı üretiminin yüzde 80'ini gerçekleştiren Gaziantep'in halı üretim merkezi olduğuna işaret eden Güzelbey, "Bilgisayarlı Halı Deseni Eğitim Programı, gençlerin iş bulmasını kolaylaştırmanın yanında halı işletmelerinin eleman temininde yaşadığı sıkıntıyı sona erdirecektir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2006 Salı 13:32:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?