4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Herkesin takdirini kazandı

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, polisin, sokakların tek hakimi olacağını belirterek, suç işlemeyi yaşam biçimi haline getiren kişilere prim vermeyeceklerini söyledi.

2 ay önce atandığı Gaziantep Emniyet Müdürlüğü görevinde kısa sürede gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla herkesin takdirini kazanan Yılmaz, yaptığı açıklamada, bugüne kadar yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gaziantep'i suç şehri olmaktan çıkaracaklarını ve bunun ilk işaretlerini vermeye başladıklarını ifade eden Yılmaz, "Göreve başladığım 19 Eylül tarihinden itibaren bu kentin nabzını tutan basın mensupları, muhtarlar ve vatandaşlarla toplantılar yaparak, bu kentin öncelikli sorunlarını tespit etmeye çalıştık. Halkın desteğini sağlamak amacıyla düzenlenen toplantılarda, kaçakçılık ve organize suçlar, trafik hizmetleri, hırsızlık, cinayet, fuhuş, sokak çocukları öncelikli sorunlar olarak karşımıza çıktı. En önemlisi suçların işlenmeden önce önlenebilmesinde temel şart olan sokak hakimiyetinin sağlanmasıdır. Bu amaç ile önleyici hizmetlere, yaya ve motorize devriyelerin artırılmasına büyük önem verdik. Kısa sürede başarılı sonuçlar aldık" dedi.

Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, metropol kentlerde olduğu gibi Gaziantep'in de asayiş sorunları olduğunu vurgulayarak, "Sanayide gelinen nokta, sunduğu iş imkanlarıyla bulunduğu coğrafi konumda bir cazibe merkezi olan ve sürekli göç alan Gaziantep, Türkiye'nin 6 büyük kenti arasında yer almaktadır. Alınan önleyici tedbirlerle bu suç oranlarını daha aşağılara çekmeyi hedefliyoruz. 2004 yılı Eylül ayında asayiş olaylarında Türkiye 8.'si olan Gaziantep, bu yıl 14. sıraya geriledi. 10 aylık sürede ise 6. sırada yer alan Gaziantep, 12. sıraya düştü. Bu sevindirici gelişmelerdir. Emniyet Müdürlüğü olarak 2005 yılı için suçları yüzde 20 oranında azaltmayı taahhüt ediyoruz" diye konuştu.

Yılmaz, göreve başladığında önüne trafik, fuhuş, hırsızlık ve sokakta yaşayan çocuklar olmak üzere 4 temel sorun sunulduğunu kaydederek, bu sorunları çözme konusunda önemli adımlar attıklarını ifade etti. Trafik konusunda yeni uygulamalar başlattıklarını, parkometre uygulaması yaptıklarını, sokak çocukları ile ilgili de valilik, belediye ve üniversite iş birliği içinde yeni bir çalışma başlattıklarını dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Asayiş olaylarına yönelik olarak yapılan çalışmalarda olayların meydana gelmeden önlenebilmesi ve suçluların yakalanabilmesi amacı ile il genelinde lokal ve genel huzur operasyonlarına ağırlık verdik. Yaya ve motorize ekip sayısını artırdık. Amacımız sokağa hakim olmaktır. Biz sokağa hakim olamazsak, kendilerine kanunsuzluğu meslek edinenler sokak hakimiyetini ele geçirir. Biz her zaman vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu, suç ve suçluların karşısında bulunduğunu gösterdik, göstermeye devam edeceğiz."

"FAİLİ MEÇHUL OLAYLARLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMA BAŞLATTIK"

Yılmaz, lokal ve genel operasyonlarda kısa sürede önemli başarılara imza attıklarını da vurgulayarak, "2 ay içinde 106 tabanca, 1 kaleşnikof tüfek, 33 adet bıçak, 568 adet mermi, 555 şahıs ele geçirildi. 20 fuhuş evi ortaya çıkarıldı, fuhuş yapılan 1 otel ve 2 iş yeri kapatıldı. Fuhuş yaptığı tespit edilen 10 yabancı bayan sınır dışı edildi, ilimizde çalınan 19 oto ve diğer illerden çalınan 16 oto, yapılan çalışmalar sonucu ele geçirildi" diye konuştu.

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, bugüne kadar aydınlığa kavuşturulmayan bazı faili meçhul olaylarla ilgili yeni bir çalışma başlattıklarını ifade etti. Gaziantep'te büyük ses getiren kuyumcu eşi Fehime Pazarbaşı'nın 4 yıl önce öldürülmesi ile başlayan 13 faili meçhul dosyayla ilgili yeni bir çalışma yürüttüklerini belirten Yılmaz, "Her türlü olayın üzerine yılmadan ve yorulmadan planlı bir şekilde gittik ve gideceğiz. Faili meçhul olaylarla ilgili bir çalışma başlattık. 2001 yılında öldürülen Fehime Pazarbaşı cinayeti, faili meçhul olayların bir tanesidir. 2001 yılından bugüne kadar Gaziantep'te 265 cinayet olayı meydana gelmiş. Bu olaylardan 252'si aydınlatılmış sadece 13 olay faili meçhul kalmıştır. Bu faili meçhul olayların tümünü aydınlatmak için çalışmalarımız devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Yılmaz, göreve geldiği tarihten itibaren 15 cinayetin olduğunu, bu cinayetlerin tamamının faillerinin ve suç aletlerinin yakalandığını kaydetti.

Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, polis teşkilatının her türlü suç ve suçlularla mücadele etmekte olan geniş bir yapıda olduğunu, bu geniş yapı içerisinde zaman zaman münferit de olsa bilerek veya bilmeyerek yanlış davranışlar yapan polislerin de yanlış ilişkilerin içerisinde karşılaşılabileceğini dile getirerek, "Son Seher Yıldızı operasyonunda görüldüğü gibi teşkilatımız kendi içerisinde bile olsa suç ve suçlularla mücadelede hiçbir kişi ve gruba taviz vermeden, kararlı bir şekilde mücadeleye devam etmektedir. Benim daha önce çalışan ve halen çalışmakta olan tüm arkadaşlarıma güvenim tamdır. Personelin moral ve motivasyonunu üst seviyede tutarak, tüm sorun ve sıkıntılarında 24 saat yanlarında olduğumu kendilerine anlattım. Teşiklat iyi organize edilirse başarılı sonuçlar ortaya çıkar. Sorumluluk benim, başarı arkadaşlarımındır. Ancak suçlu kim olursa olsun, karşılarında ben olacağım. Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağım" dedi.

Yılmaz, halkın desteğini almış polis teşkilatının çok daha başarılı olacağının altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Halkımızın ve iş adamlarımızın vereceği her türlü bilgiler, kendilerine zarar gelmeyecek şekilde her türlü tedbire azami ölçüde dikkat edilecek, gizlilik prensibi içinde anında ihbarları değerlendirilecektir. Kanunsuzluğa asla izin verilmeyecektir. Suç ve suçlulukla mücadelede vatandaşımızın desteği bizleri başarıya, halkımızı huzura kavuşturacaktır."

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 16:01:53
Güncelleme :17 Kasım 2005 Perşembe 16:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?