5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İbrahim'e tedavi gerekiyor

Diz altından itibaren ayaklarında kemik bulunmayan 2 yaşındaki İbrahim Halil Karataş'ın yürüyebilmesi, seri ameliyatlar için gerekli olan 100 bin YTL'ye bağlı.

Edinilen bilgiye göre, gecekonduda hayatını sürdüren Karataş ailesinin küçük çocukları İbrahim Halil, ayaklarında diz altından itibaren kemik bulunmadığı için yaşıtları gibi yürüyemiyor. Emekleyen ve dizlerinin üzerinde yürümeye çalışan İbrahim Halil'in, yürüyebilmesi için seri ameliyatlar geçirmesi gerekiyor.

Ortopedi Uzmanı Raci Yarımpabuç, ayakları içe dönük olan küçük çocuğun sağlığına kavuşabilmesi için seri ameliyatlar geçirmesinin şart olduğunu söyledi.

Halil İbrahim'i bir an olsun kucağından indirmeyen anne İslim, çocuğunun sağlığına kavuşup yürümesi için en az 10-15 ameliyat geçirmesi gerektiğini belirterek, "Bu ameliyatları yaptıracak maddi gücümüz yok. Hayırsever insanlarımızdan destek bekliyoruz" dedi.

İşsiz baba Mehmet Karataş ise, çocuğunu doktora götürebilmek için yol parası bile olmadığını ifade ederek, "Hiçbir sağlık ve sosyal güvencemiz bulunmuyor. Çocuğumu böyle gördükçe kahroluyorum. Tedavi olması için 100 bin YTL'ye ihtiyaç olduğunu söylediler. Bu parayı bulmam imkansız. Yurt dışında veya oradan getirilecek doktorlar sayesinde seri ameliyatlar olarak, çocuğumun yürüyebilecek hale getirilebileceği söylendi. Tek umudumuz hayırsever vatandaşlarımız" diye konuştu.

Öte yandan, ameliyatları şu anda sadece Azerbaycanlı doktorların yaptığı belirtilirken, baba Mehmet ile anne İslim Karataş, ameliyatlar için 100 bin YTL gerektiğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2006 Pazartesi 12:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?