5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İhalede arbede yaşandı

Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi tarafından belediye otobüslerinin kiralanması için açılan ihalede arbede yaşandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, belediye otobüslerinin her ay belediyeye 500 bin YTL zarar ettirdiğini öne sürerek, otobüslerin kiraya verilmesine karar verdi. Tüm-Tis Sendikası, Başkan Güzelbey'in bu kararına eylem ve imza kampanyalarıyla karşı çıktı. Sendikanın ve işçilerin eylemlerine rağmen belediye otobüslerinin kiraya verilmesi ihalesi bugün yapıldı.

Tüm-Tis Sendikası'na bağlı üyeler, otobüs şoförleri ve yakınlarından oluşan yüzlerce kişi, bugün Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan ihaleyi engellemek için belediye önünde toplandı. Slogan atarak Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i istifaya çağıran kalabalık, ihalenin yapıldığı Büyükşehir Belediyesi İhale Salonu'na girmek isteyince arbede yaşandı. Belediye güvenlik elemanlarıyla polislerin yetersiz kaldığı olayda, sendikacılar ve öfkeli şoför yakınları, ihale salonunun kapısına kadar dayandı. Kalabalık uzun süre sakinleşmeyince, belediyeye çevik kuvvet çağrıldı. Bu sırada devreye giren Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Yavaşoğlu, sendikacılara yaptıklarının suç olduğunu ve belediye binasından dışarı çıkmalarını istedi. Bunun üzerine öfkeli kalabalık belediye binasını terk etti.

Genel Sekreter Ali Akdoğan başkanlığında kapalı zarf usulü gerçekleştirilen ihaleyi, 180 bin 800 YTL teklif veren Gaziantep Özel Halk Otobüsleri İşletmeleri kazandı.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 18:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BURÇİN PEKMEZCİ IP: 85.105.91.xxx Tarih : 2.06.2006 10:49:08
YA ALLAH AŞKINA ŞU OTOBÜSLERİ KALDIRINDA KURTULAMAM ÜST ÜSTE BİNMEKTENSE YÜRÜYEREK GİTMEYİ TERCİH EDERİM.BU OTOBÜSLER YÜZÜNDEN GAZİANTEPLİ OLMAKTAN UTANIYORUM.BUNA BİR ÇÖZÜM BULUN ARTIK YA BU KADAR DA DUYARSIZLIK OLMAZ