3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

İşadamları yemeği terketti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde üst düzey bir törenle karşılanan Irak heyetinin, sözde Kürdistan heyeti olduğu ortaya çıktı. Heyetin verdiği yemeğe katılan işadamlarından bazıları, heyetin Irak değil sözde Kürdistan heyeti olduğunu öğrenince yemeği terk etti.

Irak Milli Eğitim Heyeti olduklarını söyleyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'den randevu alan Kürt heyeti yetkilileri, yıllardan beri silahların susmadığı bölgede silah tutan ellerin artık kalem tuttuğunu, bölgelerinde 2'si Gaziantepli, 3'ü de farklı şehirlerden olan Türk hayırseverlerin kurduğu 5 Türk okulu bulunduğunu söyledi. Heyet yetkilileri, Güzelbey'e "Sizlerden istediğimiz aramızdaki bağların güçlenmesi için bütün bu çalışmaları yerinde görmeniz, bizi ve bölgemizi tanımanız" dedi.

Belediye Başkanı Asım Güzelbey de heyetin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Bölgenize yapacağımız ziyaret bizi fazlasıyla mutlu edecektir" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, gelen heyete Antep işi hediyeler takdim ederken, heyet de Başkan Güzelbey'e çeşitli hediyeler vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Irak Milli Eğitim Heyeti olarak randevu talep eden heyetin, sözde Kürdistan heyeti olduğu ortaya çıkarken, Başkan Güzelbey, kendisinden Irak heyeti olarak randevu talep edildiğini belirterek, "Burası belediye. Kapımız herkese açıktır. Kuzey Irak'tan geldiklerini ziyaret esnasında öğrendik. O dakikadan itibaren kendilerine 'gidin' diyemedik" diye konuştu.

Sözde Kürdistan'dan gelen milli eğitim heyeti, akşam da GASKİ Tesisleri'nde yaklaşık 250 Gaziantepli işadamına akşam yemeği vererek, bölgeye yardım yapılması çağrısında bulundu. "Biz buraya silahımız, topumuz ve tüfeğimizle gelmedik" diyen heyetin sözde Kürdistan heyeti olduğunu öğrenen bazı işadamları da duruma tepki göstererek yemeği terk etti.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 17:06:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?