5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İşadamlarından asayişe katkı

Gaziantepli işadamları, Emniyet Müdürlüğü'ne 50 adet ekip otosu bağışladı.

Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı tarafından Polisevi'nde düzenlenen gecede konuşan Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, göç alan ve sürekli büyüyen kentte asayiş hizmetlerini yürütmekte bazı eksikliklerle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Bugün 3 mahalleye bir ekip otosu düşmektedir. Karataş bölgesinin jandarmadan polise devredilmesiyle birlikte ekip otosu ihtiyacımız hat safhaya ulaşmıştır. Marka şehre marka güvenlik ve asayiş hizmeti verebilmek için ivedilikle 50 adet ekip otosuna ihtiyacımız bulunmaktadır" dedi.

AKP Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer de geceye katılımın düşük olmasından dolayı üzgün olduklarını ifade ederek, buna rağmen yardımların amacına ulaşacağını kaydetti.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu ise geceye katılımın düşük olmasının organizasyon sorunundan kaynaklandığını, kentin asayişi ve huzuru için üzerlerine düşeni yapacaklarını belirterek, kendilerinin şirket adına 5 ekip otosu bağışladıklarını söyledi.
Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı da yardımseverliğiyle öne çıkan bu kentin işadamlarının, bu yardımda da yarış içinde olacaklarına inandığını dile getirerek, "Güvenliği sağlayan kurumlar arasında ayrım yapmamız mümkün değil. Emniyet teşkilatının ihtiyacı olan 50 adet otoyu bu gecede karşılayacağız. Ayrıca Organize Sanayi Bölgesi'nin güvenliğinden sorumlu jandarma teşkilatı için de bu yardım gecesi kapsamında 5 adet oto alınacaktır" diye konuştu.

Gecede, işadamları yardım için birbiriyle yarıştı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün ihtiyacı olan 50 adet ekip otosu için en büyük bağışı Organize Sanayi Bölgesi 400 bin YTL ile yaptı. Sanko Holding 5 oto ile şirketler arasında başı çekerken, Sanayi Odası ve Ticaret Odası da 1'er oto bağışladı. Gecede yapılan nakdi bağışlarla birlikte 50 adet oto ihtiyacı, yapılan bağışlarla 2 saatte karşılandı.

Alınacak 50 adet ekip otosunun, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun katılımıyla Polis Bayramı'nda hizmete gireceği belirtildi. Polisevi'nde düzenlenen yardım gecesine AKP Milletvekilleri Ahmet Uzer, Fatma Şahin ve Mehmet Sarı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Budeyri, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, OSB Başkanı Cahit Nakıpoğlu, GAİB Başkanı Abdülkadir Çıkmaz ve çok sayıda sanayiciyle işadamı katıldı.

.
Yayın Tarihi : 7 Mart 2006 Salı 11:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?